Töökorras tehnika läks vanarauda

Metalli kokkuostmisega tegeleva Agometali
juht Ervin Mast sõnul toodi mullu kogumisplatsidele hulgaliselt tehnikat, mis
madalama vanametalli hinna puhul oleks täna veel põllul rassinud.

„Sõideti laoplatsile ja keerati rattad alt ära,“ rääkis Mast. „Kõike toodi, sõiduautosid, veoautosid, traktoreid, kombaine… Vana tehnika eest sai nii palju raha, et selle eest sai osta midagi kaasaegsemat.“

Kuuldes Kuusakoski hiiglaslikust kasumihüppest, arvas Mast esialgu, et see oli erakorraline ja tulenes vara müügist. „Meil oli ikka ka nina vee peal, käive kasvas, sest hinnad olid tavalisest kaks korda kõrgemad, kuid kasumimarginaal kahanes,“ tunnistas Mast samas.

Kokkuostetud vanametalli müüs Agometal edasi BLRT gruppi kuuluvale Vakaru Refondale. „See on, kes kellega käib, kelle teenindus rohkem meeldib, hindades olulist vahet polnud,“ selgitas Mast ekspordipartneri valikut.

„See aasta tuleb kindlasti nutusem nii kasumi kui käibe poolest,“ lausus Mast 2009. aasta kohta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara