Ago Teder: investeering kindlustab tootmist üldiselt

50 miljoni kroonise investeeringuga
dubleerime oma tootmisliini ning sellevõrra meie igapäevane töö ning
töö andmine inimestele on kindlamatel alustel, märkis Põltsamaa Meierei
Juustutööstuse juhataja Ago Teder.

"Poolteist aastat tagasi, kui me investeerimisotsuse tegime, siis see ei tundunud riskantne. Täna tõenäoliselt ei teeks seda investeerimisotsust, aga hetkel on ta juba peaaegu tehtud – ega enam midagi teha ei saa," kommenteeris Teder.

"See investeering ei võimalda meil ainult rohkem toodangut toota, vaid kindlustab ka meie tootmist hetkel üleüldse. Me dubleerime oma tootmisliini nii, et sellevõrra lihtsalt meie igapäevane töö ning töö andmine inimestele on kindlamatel alustel," sõnas ta.

Tederi sõnul pole investeeringu jaoks laenu võetud. "Kuid osaliselt nendesse investeeringutesse on plaanis laenu võtta, mis puudutab soolamise renoveerimist. Selle üle käib läbirääkimine, soolamise renoveerimist investeerime kindlasti täismahus panga abiga," rääkis ta. Laenusumma on suurusjärgus kümme miljonit krooni, mis võiks olla pikemaajalisemalt tagasimakstav summa, lisas ta.

Teder kinnitas, et seoses investeeringuga loovad nad ettevõttes ka uusi töökohti. "Tootmise kolmekordistamine ei toimu üleöö. Plaanid investeeringutesse on tehtud aasta-paar tagasi kui majandussituatsioon oli natuke teistsugune. Täna räägime seadmete võimalikust mõjust ettevõttele ja võimaluste andmisest," selgitas ta.

"Kui palju sellest suurenevast tootmisvõimsusest järk-järgult hakkame kasutusele võtma, on tänases situatsioonis raske täpselt öelda. Arvestades, et me anname täna Rannu vallas 80 inimesele tööd, siis tootmise kasvades kindlasti loome 20-30 töökohta juurde," ütles Teder.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara