Prisma juht: oleme olnud turu keskmisest edukamad

Turu keskmisest on Prisma Peremarketil
märgatavalt paremini läinud, ütles ASi Prisma Peremarket tegevdirektor Janne
Lihavainen.

Kui palju on Prismade käive ja kasum võrreldes eelmise aasta sama ajaga vähenenud, ei saanud Lihavainen öelda. "Paraku ei saa me neid numbreid kontserni reeglitest tulenevalt avaldada, aga võin kinnitada, et turu keskmisest on Prisma Peremarketil märgatavalt paremini läinud," sõnas ta.

Jae- ja hulgikaubanduse suuri kahjumeid põhjendas Lihavainen nii, et ettevõtete kulud on eelmise aasta tasemel, kuid tulud on käesoleval aastal langenud. "Numbrite kohaselt on tegu olnud väga suure langusega ja suurte ettevõtetel on ka nii kiiresti väga keeruline reageerida. Just seepärast ongi oluline omada reserve," märkis ta.

Lihavainen ütles, et inimeste tarbijakindlusindeks on madal. "Ostetakse madalama hinnaga tooteid, käiakse vähem poes ja lükatakse edasi need ostud, mida on võimalik tulevikku lükata," kirjeldas ta olukorda kaubanduses.

Teistel kaubanduses tegutsejatel soovitas Lihavainen hoida ja säilitada oma töötajate palgad ja töökohad, sest seeläbi hoitakse alles ka tarbijate kindlustunne. "Iga teade mõnest suurkoondamisest või palkade vähendamisest paneb ettevaatlikumalt käituma ka neid inimesi, kel töökoht alles," põhjendas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara