Autor: Kaubandus.ee • 5. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP restoranitest – Vesi ja valikuvabadus

Kui Vertigo brasseriisse lõunale läksin, oli eelmisel päeval menüü vahetunud. Uus polnud aga ainult menüü, sisse oli seatud iseteenindussööklalik valikuvabadus: ise panen prae kokku, koka asi on komponendid valmis teha.

Komponeerisin niisuguse lõuna: kaks varrast grillitud räime (kokku 76 kr), tomati-rukolasalat (35 kr) ja kodu shy;juustu-murulaugukaste (15 kr). Toekama prae saaks veel aurutatud värskeid kartuleid juurde võttes (20 kr). Lihal ja kalal olid grammid juuresPaljudes riikides absoluutselt normaalset lisaboonust - tasuta vett - pakutakse söögi kõrvale nüüd ka restoran-brasseriis Vertigo., et teaks suurust arvestada, salatitest sai valida suure ja väikse portsjoni vahel.

Kuigi lihavalik oli päris suur, oli parti ja vasikamaksa ja lambasteiki, eelistasin ikkagi räimi, neid jõuab ju restoranidesse haruharva. Kuigi viimasel ajal, tõsi küll, juba natuke sagedamini. Võib-olla aitab räime kasvavale kuulsusele kaasa talle mõni aasta tagasi omistatud rahvuskala austav nimetus. Igatahes Vertigos on räime võimalik saada ka päevapraena. Selle komplekti oli juba kokk ise kokku pannud: küpsetatud räime lisandiks oli erkkollane kartulipuder ja samuti tomati-rukolasalat.

Nii grillräim kui ka päevapraeräim olid suhteliselt mõnusad. Suhteliselt sellepärast, et koduste, ema tehtud räimedega nad võistelda ei suutnud, aga olid igatahes värsked, ilusad ja maitsvad. Grillräimed olid veel kenasti vardasse keeratud ja kerge sidrunimaitsestusega, nii et väärisid oma kohta esinduslikul city-brasserii taldrikul küll.

Märksa suurem uudis, kui võimalus ise oma praad kombineerida, on Vertigos aga see, et seal pakutakse toidu kõrvale vett, ilma et klient selle eest maksma peaks. Vesi on kenasti karahvinis, ürdioksake maitset andmas – erakordne luksus meie restoranides.

Juua januga vett selle eest kümneid kroone maksmata on tõeline mõnu. Vaat, mis masuperiood restoranidega teha suudab! Loodetavasti levib see kena komme ka Vertigo konkurentide hulgas – uudsed turundusvõtted leiavad alati kopeerijaid.

Kui liha ja kala kohta saab grammipealt teada, missuguse koguse mis raha eest saab, siis kookide suurus on ja jääb lahendamata mõistatuseks. Ja mitte ainult Vertigos. Sealne suvine toorjuustu-marjakook oli küll selline, millel oleks pidanud hoiatus juures olema – mõeldud suure isu või suure kõhuga sööjatele. Kalorsuselt ületab selline magustoit lahjema prae vähemalt kaks korda. Selline kogus olnuks paras kahele, aga kust me teada võisime?!

Lõunasel ajal oli Vertigo brasseriipoolel rahvast päris palju, pea kõik lauad olid täis. Enamik sööjaid olid silmatorkavalt tõsiste nägudega ja rääkisid rohkem, kui sõid. Tõenäoselt oli tegemist ärikohtumistega. Niisama-sööjaid oli ka, aga vähe.

Ka terrass on juba avatud, oleks ainult ilma, seal üleval on tuuline. Aga vaated on Vertigol võimsad – üheksandalt korruselt on suurepärane võimalus linnarähklemisele ülalt alla vaadata.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757