Rein Kilgi Werol tahab vallutada lähiriigid

Toiduõlitootja AS Werol Tehased loodab
aasta lõpuks suurendada oluliselt oma müüki Lätis, Leedus ja Soomes, ütles
ettevõtte suuromanik Rein Kilk.

Kilgi sõnul müüakse Weroli toodangut Leetu, Lätti ja Soome praegugi, kuid eesmärk on kasvatada pakendatud toodete müüki. "Müüme ebanormaalselt vähe pakendatud toodet just nendesse riikidesse – Läti, Leetu ja Soome," märkis ta.

Kilk usub, et praegu on võimalik Baltimaadesse ja Soome rohkem müüa, kuna tegemist on naaberriigi tootega. "Arvan, et see on Baltikumi toode ja ma arvan, et miks peaksid inimesed tarbima ebamäärase päritoluga pakendatud õli, kui saab täpselt defineerida, kus see on kasvatatud, toodetud ja pakendatud," rääkis ta. Kilk ütles, et toiduõli plaanitakse müüma hakata Läti, Leedu ja Soome suuremates kaubanduskettides.

"Tootmist teistesse riikidesse pole mõtet rajada, kuna see on nii suuremahuline tootmine. Praegu kavatseme tootmist laiendada Eestis," lisas ta.

Ettevõtja sõnul on 70 miljonit krooni maksev õlipresside komplekt välja vaadatud. "Kui pressid on olemas, siis tuleb laomajandust suurendada nii õli kui ka seemne osas. Hoone vast ei ole nii kallis kui masinad," ütles ta ja lisas, et plaan on ehitada ka pressimisruumi jaoks uus tsehh.

"Loodetavasti saab pressi sel aastal, et selle aasta lõpuks oleksid tootmismahud märgatavalt suuremad. Eestis toodetakse kusagil 140-150 000 tonni rapsiseemet, mis on üks külvikord ning peale laienemist peaks Werol suutma kogu Eesti rapsiseemne läbi töödelda ehk pressida õliks," rääkis Kilk.

70 miljoni suurune investeering on tema sõnul kombineeritud. "Praegu tuleb investeerida meie oma kapitali kui ka laenu. Saame kasutada ka Euroopa Liidu struktuurifondide raha, mingil määral saab ka tuge seadmete tootjalt," ütles ta.

"Kui tootmismaht suureneb, suureneb ka töömaht ning tuleb ka uusi töökohti. Kui palju töökohti juurde tuleb sõltub müügist ning sellest kui palju suudame pakendatud kujul tooteid müüa," sõnas Kilk.

AS Werol Tehased on asutatud 1997. aasta aprillis, eesmärgiga käivitada söödaproteiini ja toiduõli tehas. Tootmine käivitus detsembris 1999. Alates 2006 aasta lõpust kuulub Werol Tehased Rein Kilgi suuromanduses kontserniettevõttesse Pere AS.

Jõgevamaal Painkülas asuv toiduõli tehas annab tööd 58 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara