Leedulastele läinud Tobaccoland rabeles kahjumis

Mullu Leedu kapitalile kuuluva edasimüügi-
ja logistikafirma Eugesta omandisse läinud Tobaccoland Eesti vajus muutustele
vaatamata ligi kümne miljoni kroonisesse kahjumisse.

Eugesta Eesti teenis mullu 604,2 miljoni kroonise müügitulu juures 9,7 miljonit krooni kahjumit. 2007. aasta tulemiks oli 558,8 miljonit käivet ja 2,5 miljonit kasumit.

Eelmise aasta 13. juunil sõlmis JTI oma tütarfirma Tobaccolandi aktsiate ostu-müügilepingu, millega Leedu ja Läti juhtiv logistikafirma kinnitas kanna Eesti turule. Pärast seda laiendas täna Eugesta Eesti nime kandev Tobaccoland sortimenti, lisades JTI tubakatoodetele, tikkudele-välgumihklitele, patareidele ja kõnekaartidele Wrigley nätsud, Bella hügieenitooted ning laia valiku Unileveri kaupa.

Tubakaaktsiisi tõus möödunud aasta 1. jaanuaril ja 1. juulil vähendas oluliselt tubakatoodete müügimahte ja rentaabluse kasvatamine oli Eugesta Eestile suureks väljakutseks, märkis firma juhatus majandusaasta aruandes.

Kuna tubakatoodete maksumärkide kujundus muutus, pidi Eugesta turult tagasi võtma märkimisväärse koguse kaupa. Vastavalt seadusele tuli see hävitada.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara