Mercator plaanib laieneda Bulgaariasse

Sloveenia suurim supermarketite kett
Mercator Poslovni Sistem vaatab praegusest majanduse kokkutõmbumisest kaugemale
ja plaanib laieneda Bulgaariasse, et olla ees konkurentidest nagu Carrefour,
vahendab Bloomberg.

„Meil on väga konkreetne seitsme kaubanduskeskuse avamise plaan ja me peame selle ellu viima, kuna konkurents tuleb kah turule,“ ütles ettevõtte finantsdirektor Dean Cerin. Kaks kaubanduskeskust avatakse tänavu ja ülejäänud järgnevatel kahel aastal.

Sloveenia majandus kukkus esimeses kvartalis 8,5 protsenti, Bulgaaria oma 3,5 protsenti.

1400 poega kaubandusketil on kavas laieneda ka Makedoonias ja Albaanias. Mercatori põhiturg väljaspool koduturgu on Serbia. Bulgaarias plaanib Mercator kinnisvara ostmise asemel rentida kaubanduspinda, kuna krediidipitsitus ei võimalda keskuste rajamist. Ettevõte peab mitme Kreeka pangaga läbirääkimisi ja otsustab lähiajal, kellega Bulgaaria projekti rahastamise leping sõlmitakse. Põhimõtteliselt on kõik pangad valmis sel aastal lõppevate laenude pikendamiseks.

„Täiendava raha vajadus Bulgaaria jaoks on väike, kuna me ei ehita kaubanduskeskusi nullist, vaid rendime need,“ lisas 44aastane Cerin.Mercatori kaubanduskeskus Belgradis

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara