Autor: Kaubandus.ee • 16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enampakkumisel 300 000 krooni eest Levise tooteid

Enampakkumise korras on müüki pandud rahvusvahelise kompanii Levis Strauss ametliku esindaja Baltikumis OÜ Teksapoiss vara kaupluse mööbli ja riiete – Levise, Everlasti ja Docersi kaubamärki kandvate toodete näol.

Ametlike Teadannete teatel müüb Kobe Asset 5 OÜ pandipidajana kirjalikul enampakkumisel OÜ-le Teksapoiss kuuluva kaupluse üüriruumides asuva vallasvara tervikuna. Vara alghind on 300 000 krooni ning sellele lisandub käibemaks. Enampakkumine lõpeb 10. juulil.

“Tegemist ei olnud Levise originaalkontseptsiooniga kauplusega, vaid multibränd-kauplusega. Seal on natuke Levist, natuke Everlasti, Docersit ja veel teisi brände,” ütles Teksapoiss OÜ omanik Priit Jüriöö. “Teksaste osakaal sellest suhteliselt väikene,” lisas ta.

Enampakkumisel osaleda sooviv isik peab tasuma tagatisraha, mis on 10% müüdava vara alghinnast. Tagatisraha peab olema laekunud hiljemalt 7. juuliks kella 16ks ja see tuleb tasuda osaühingu Kobe Asset 5 OÜ pangakontole.

"Teksapoiss OÜ on üürileandja tegevuse tõttu andnud Harju maakohtusse 26.05.2009 hagiavalduse. Asja sisuks on üürileandja tegevuse vaidlustamine ja arestitud vara tagasi saamine," selgitas Jüriöö ning lisas, et tõe selgitab asjas kohus. "Asjade müük avalikul enampakkumisel väidetava pandiõiguse teostamise kaudu on ebaseaduslik," ütles Jüriöö.

Teksapoiss OÜ omanik rääkis veel, et tegemist ei ole võlgevusega Kobe Asset 5 ees, vaid pigem lepingu lõpetamisest tekkinud vaidlusega. "Hagiavalduses esitatud nõuded hõlmavad ka juhtu, mil OÜ Teksapoiss loata endiselt üüripinnalt ära viidud asjad on kohtuotsuse jõustumise ajaks müüdud, kadunud või ei ole neid muul viisil võimalik OÜle Teksapoiss tagastada," märkis Jüriöö.

Kobe Asset 5 seisukoht on aga hoopis vastupidine. "Teksapoiss OÜ näol on tegemist pikaaegse võlgnikuga, kelle kaubad olime sunnitud võlgniku maksejõuetuse tõttu võlgnevuse tagamiseks arestima. Hetkel toiumub arestitud esemete realiseerimine seaduses ettenähtud viisil," rääkis Äripäevaga ühendust võtnud etevõtte juhatuse liige Erki Plaan.

Tema sõnul kuulevad nad Teksapoiss poolt esitatud hagist kohtusse Äripäeva artikli kaudu. "Kohtule esitatud hagist kuuleme artikli kaudu esimest korda, kuna vaatamata meie kõigile pingutustele pole meil juba mitmeid kuid Teksapoiss OÜ esindajatega õnnestunud kohtuda, rääkimata siis mingilgi viisil meievahelise lepingu lõpetamisest," selgitas Plaan.

Äriregistril rõivaste jaemüügiga toimuva Teksapoiss OÜ juhatuse liige ja omanik on Priit Jüriöö.

Kobe Asset 5 OÜ kuulub Kobe Investments ASile ja Toonart Rääski firmale Havel Invest OÜ, mis opereerib Hotell Metropoli. Kobe Asset 5 juhatusse kuuluvad Erik Plaan ja Andres Rjabov.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757