Autor: Kaubandus.ee • 16. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Quelle omanik Saksamaal läks saneerimisele

Saksamaa ettevõte Arcandor, mis omab postimüügikataloogi Quelle ja kaubamajade ketti Karstadt läheb saneerimisele.

Arcandor on Saksamaal juba kolmas suur jaekaubandusfirma, mis sel aastal maksejõuetuks muutus. Enne pankrotiavaldust küsis Arcandor valitsuselt 650 miljonit eurot laenu, kuid sai eitava vastuse.

Metro, suuruselt teine jaekaubandusgigant Saksamaal, kordas kohe pakkumist 60 Karstadti kaubamaja ostuks. Karstadti kaubamajasid on kokku 91. Metro sooviks on integreerida Karstadti kaubamajad Kaufhofi jaekaubandusketiga.

19. sajandil loodud Arcandor koondab ligikaudu 43 000 töökohta. Ettevõte oli pankrotiohus ka 2004. aastal. Karstadti kaubamajad on samasugused suunakujundajad nagu Harrods Londonis või Galeries Lafayette Pariisis. Ühes Karstadti kaubamajas müüakse 400 000 nimetust erinevat kaupa. Viimastel aastatel kaotas kaubamajade kett väiksematele ja rohkem spetsialiseeritud kauplustele.

Mai keskel nimetas Eesti Quelle juht Mari Rahumägi Hobby Halli sulgemist ennatlikuks sammuks, mis näitab omanike närvilisust. Naise sõnul on ju kõigile teada, et järgnevad aastad ei tule meelakkumine. "Kõik suuremad ettevõtted teevad praegu sahtlisse kolm äriplaani - optimistlik, pessimistlik ja realistlik," lisas ta.

Eesti Quelle OÜ kuulub Londonis asuvale Quelle International Ltd-le.

2008. aastal saavutas Quelle OÜ müügikäibeks 485 miljonit krooni, mis tähendab 25% Eesti ja 36%list Läti turu müügi kasvu. Eestis müüs Quelle 241 miljoni krooni eest. Postimüügiturg moodustab pisut vähem kui 2% mõlema Balti riigi jaekaubandusest. Ettevõtte kasum ulatus mullu 92 miljoni kroonini.

2007. aastal teenis Quelle OÜ 280,5 miljoni kroonise käibe juures 5,1 miljonit krooni kasumit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757