Rahumägi: Quelle Eestit saneerimine Saksamaal ei puuduta

Quelle Eestit saneerimine üldse ei puuduta,
kuna meie omanikettevõte on Quelle International, mis on registreeritud
Londonis. Meie tegevus jätkub igapäevaselt, sõnas Eesti Quelle juht Mari
Rahumägi.

"Quelle omanik ehk Arcandor palus 10. juunil plaanilist saneerimist," selgitas Rahumägi. Ta rõhutas, et tegemist pole pankrotiga, vaid tegemist on saneerimisega.

"Quelle Eestit see üldse ei puuduta, kuna Quelle Eesti omanikettevõte on Quelle International, mis on registreeritud Londonis. Meie tegevus jätkub igapäevaselt – toimub nii tellimuste vastuvõtmine, pakkide saatmine kui ka kõik muu," sõnas ta.

Rahumägi selgitas, et Quelle International ja Arcandor on samasse kontserni kuuluvad ettevõtted. "Kontserni kolm ettevõtet Primondo GmbH, Quelle GmbH ehk Saksamaa ettevõte ja Karstadti kaubamajad taotlevad plaanilist saneerimist. Seda pole veel teada, kas pärast saneerimist jätkata kolme suurettevõttega Quelle, Karstadti kaubamajad ja Thomas Cook Group nagu täna või kuidas kõige mõistlikum edasi majandada on," rääkis Quelle Eesti juht.

"Kuid tõtt öelda tänases valguses uskuda, et 80 aastat kestnud ettevõtte nagu Quelle peaks oma tegevuse lõpetama, see on väga ennatlik. Tänasel turul lõppkokkuvõttes leidub alati raha ja uusi finantseerijaid," möönis Rahumägi.

"Kuid uus investor pole esimese etapi teema, kuna esialgu vaadatakse üle kolme saneerimist palunud ettevõtte kohustused, bilansid ja varad," lisas ta.

"Quelle Eestil läheb täiesti plaanipäraselt, plaanisime sel aastal nullkasumit ja selle me ka saavutame. Mingeid majanduslikke raskusi meil pole, loomulikult on ka meie käive vähenenud nagu kogu jaemüügi käive," ütles Rahumägi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara