Putin noomis vorstimüüjaid

Tänane majandusleht Kommersant kirjutab
sellest, kuidas Venemaa peaminister Vladimir Putin tegi eile äkkvisiidi ühe
suurema jaeketi X5 Retail Groupi Perekrestok supermarketisse, kus noomis jaeketi
juhte liiga kõrge juurdehindluse pärast.

„Miks maksvad vorstid 240 rubla? Kas see on normaalne?“ küsis Putin. Selgituste peale, et tegemist on kõrgema sordi tootega ning et saadaval on ka vorste hinnaga 49 rubla, märkis Putin: „liiga kallis“. „Ma näitan teile, mis te juurdehindlus on,“ ütles Putin, võttes taskust paberilehe. „Need vorstid siin on 52%se juurdehindlusega,“ ütles peaminister.

Värske liha letis paljastas Putin, et kaupluses on sealihatoodetel kahekordne juurdehindlus.

„Homme alandame hindu,“ lubas X5 Retail Groupi firmasuhete juht Juri Kobaladze.

Putini toidupoe visiteerimine oli peaministri värskeim esinemine kaameratele, et avalikkusele näidata, kuidas valitsus olukorda kontrolli all hoiab. Naastes kaupluse reidilt katkestatud nõupidamisele, kus olid arutusel jaekaubanduse probleemid ja uus kaubandust ning juurdehindlust reguleeriv seadus, ütles Putin, et tootjate, jaemüüjate ja tarbijate huvide vahel tuleb leida parem tasakaal. „Ainult siis saavutame sotsiaalse õigluse,“ ütles ta.

Juuni alguses tegi Putin sarnase äkkvisiidi linna, mis oli raskustesse sattunud Oleg Deripaskale kuuluva tsemenditootmisettevõtte töö seiskamise pärast. Ka seal pani peaminister õigluse maksma.


Putin vorstileti ääres Putin lihaleti ääres

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara