Esmaste kaupade hinnatõusu võtab kaupmees enda kanda

Kuigi 1. juulist tõusis seni kehtinud
18-protsendiline käibemaks 20-le, lohutavad poodnikud, et esmaste toiduainete
hinnad ei tõuse.

“Hindade korrigeerimist alustasime küll juba 3. juulil, aga et hinnasiltide vahetamine on suur töö, siis võtab see rohkem aega,” ütles Oma Saarele Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

Tarbijakaitse loal võib kaubandus selleks kasutada üleminekuperioodi, mis kestab 31. augustini. Mägioja sõnul võivad Rimis ja Säästumarketis hinnad küll tõusta, aga järkjärgult ja mitte kõikidel kaupadel korraga ning igapäevase ostukorvi toodete puhul, näiteks piim, leib, sai, hapukoor jne jääb hinnatõus üldse olemata.

Ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas, et populaarsemate igapäevaste toiduainete hinnad, millel on kõige suurem käive, jäävad nende poes muutmata.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara