Autor: Kaubandus.ee • 7. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Säästumarketite uus bränd lööb toidukaupade hinnad alla

Säästumarketi ja Rimi kauplustes tuli müügile uus eritellimusel valmistatud "%" kaubamärgiga tootesari, mis pakub erinevate toidu- ja esmatarbekaupade osas kuni 50% madalamat hinda võrreldes konkureerivate soodusbrändidega.

Säästumarketite ja Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul tõi ettevõte turule uue ja soodsa kaubamärgi eelkõige üldist majanduslikku olukorda ja muutunud tarbijakäitumist silmas pidades. "See on selge, et tarbijad on täna oma ostudes kokkuhoidlikumad ja eelistavad

odavama hinnaklassi tooteid, protsendi märgiga omatoodete sari ongi niinimetatud hinnavõitleja ehk selle märgiga tooted on alati oma kategoorias kõige soodsamad," ütles Mägioja.

Mägioja sõnul on "%" märgiga tootesarja madalad hinnad võimalikud kuluefektiivse tootmisviisi ning kulude kokkuhoiu tõttu turunduse ja pakendite osas. "%" kaubamärgi tootesortimenti kuuluvad makaronid, tatar, riis, õli, lahustuv kohv, must tee, kalapulgad ja 5-liitrine joogivesi. Mägioja sõnul lisandub lähiajal soodsa kaubamärgi valikusse või, margariin, mahl, vorstid ja lastemähkmed. "Septembri lõpuks laieneb protsendi märgiga kauba valik kuni kolmekümne erineva tooteni," ütles Mägioja.

Rimi Eesti Food sortimenti kuuluvad lisaks "%" kaubamärgile mitmed teised omatooted, mida turustatakse nii Rimi kaubamärgi all kui ka erinevate brändidena nagu Alpenrose, Old Farmer, Marine ja Northland. Hetkel on jaeketil 205 Rimi brändi kandvat toodet ning 570 erinevate brändinimedega spetsiaalselt Rimi Baltic jaoks tellitud toodet. 2009. aasta lõpuks plaanib Rimi nende toodete koguarvu suurendada kuni 1000 tooteni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757