Veho: tulemas on kasutatud autode defitsiit

Citro?ni ja Honda müüja Veho Eesti näeb
tulemas kasutatud autode defitsiiti, kuna tarbitud sõidukeid viiakse
Eestist välja ning liisijad ei vaheta autosid uuemate vastu enam sellise
kiirusega nagu varem, rääkis Veho Eesti kasutatud autode ja autode
komisjonimüügi osakonna juhataja Urmas Karik.

„Kasutatud autod viiakse Eestist Saksamaa kaudu välja. Vanasti oli nii, et suund oli ainult siiapoole, aga nüüd läheb ka välja,“ rääkis Karik. Tema sõnul on autoplatsidel ka Leedu treilereid, millega autosid ära viiakse. Hinnad kaubeldakse alla, sest praegu on müük kõige tähtsam.

Samuti on Veho täheldanud, et kui varem vahetati auto iga aasta tagant või umbes kolme aasta järel uuema vastu ning maksti saadud vaheraha liisingusse sisse, siis ka see on nüüd lõppenud. „Autosid ei vahetata, kuna vaheraha ei teki,“ lisas ta ning selgitas, et sissemaksuks raha ei ole ja liisingujääk on tihti suurem kui tagasiostuhind.

Samuti saab Karik pidevalt e-kirju, kus soovitakse liisingut selle lõppedes kolm või viis aastat pikendada. „Seoses sellega ei tule enam nii palju autosid müüki nagu enne. Vanasti oli autode vahetus nagu sokkide vahetus,“ kommenteeris Karik.

Loomulikult on tema sõnul olemas teatud kontingent, kes tihedat autovahetust jätkab, kuid selliseid inimesi pole nii palju kui varem. Samuti ostetakse praegu tihedamini autosid välja ja liisingusse ei võetagi.

Defitsiit ei saabu tema sõnul igas hinnaklassis, sest kallimaid ja suure mootoriga autosid on praegu piisavalt ja neid väga raske maha müüa. Kitsikus võib tulla autodel, mis kuuluvad hinnaklassi alla ja üle 100 000, võimalik, et kohati kuni 200 000 kroonini välja. „Tuleb hakata vist jälle komisjonimüügiga tegelema, vahepeal me seda teinud pole,“ nentis Karik.

Kasutatud autode hindadest rääkides ütles Karik, et suured soodusmüügid lõpevad sügisel. „Kaup, mis sisse tuleb, tuleb õiglasema hinnaga,“ märkis ta ning lisas, et uuem kaup, mida praegu müüdud on, ei ole enam kahjumiga kaubaks läinud. „Kahjumiga müüakse vaid vana laojääki, mis on eelmisest aastast alles,“ selgitas ta ning lisas, et see muidugi ei tähenda, et hind kohe tõuseb ja poole hinnaga autot enam ei saa.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara