Wal-Mart tahab üle võtta suurt Vene kaubandusketti

Wal-Mart Stores tegi pakkumise Venemaa
jaekaubandusketi Kopeika ostuks, kirjutas Kommersant.

Eelläbirääkimised toimusid juba kevadel, kuid pakkumise saamist ametlikult kinnitatud pole. Kommersandi andmetel pole samas Wal-Marti pakkumise saatust veel otsustatud. Omanikku võib vahetada kogu aktsiapakk, teise variandi järgi jääb Kopeika praegusele suuromanikule Nikolai Tsvetkovile vähemusosalus. Analüütikute hinnangul võib Kopeika hind ulatuda 280-630 miljoni dollarini. Kopeika võlad ulatuvad 9 miljardi rublani.

Tsvetkov pidas müügiläbirääkimisi ka X5 Retail Groupi ja kaubandusketiga Magnit, kuid tehingust asja ei saanud, kuna Kopeika suuromanikule ei meeldinud talle pakutud tingimused.

Kopeika omab 528 kaubamaja 24 Venemaa piirkonnas. 2008. aastal teenis kaubanduskett 51,6 miljardit rubla kasumit.

Wal-Martil on üle 7000 poe üle kogu maailma. 2009. aasta algul registreeris Wal-Mart Venemaal tütarfirma. Mullu pidas Wal-Mart läbirääkimisi Venemaa kaubandusketi Lenta ostuks, kuid katkestas läbirääkimised börsi langemise tõttu. Sel aastal läbirääkimised jätkusid, kuid tulemustest pole teatatud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara