Restoranide ja kohvikute ümber levib kõrbelõhna

Eestis tegutsevad restoranid ja kohvikud on
hädas - klientide nappuse tõttu on nii mõnigi söögikoht sattunud keerulisse
olukorda ja sunnitud potid-pannid kotti pakkima, kirjutab Postimees.

Oma restoraniäri on teiste seas sunnitud kokku tõmbama telesaadetest "Parim maitse", "Köögist kööki" ja "Terevisioon" tuntud telekokk Rain Käärst, temale kuuluval Toitlustusüksuste Opereerimise OÜ-l on üle 1,7 miljoni krooni suurune maksuvõlg ja käimas pankrotimenetlus.

Viis aastat tagasi tuli Läti kohvikukett Double Coffee Eestisse julgelt ja suurte laienemisplaanidega, kuid nüüdseks on kõik siin tegutsenud kohvikud suletud.

Gastronoomiakonkursil Hõbelusikas läinud aasta parima uue tulija tiitli saanud restoran Chedi Tallinna vanalinnas on aga leidnud oma kindla koha ja sulgemist karta pole. Chedi omanikfirma on Sparkling Group OÜ, kuhu kuuluvad veel restoranid Ö, Bocca, Tchaikovsky, Museum ja kohvik Spirit ning klubi Bonbon. Ettevõtte juhatuse liige Kalev Tanner ütles, et nende restorane külastab jätkuvalt 500-600 inimest päevas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara