Autor: Kaubandus.ee • 20. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Noop: 0,5promillise joobega juht on roolijoodik?

Eesti võiks kaaluda sarnaselt ülejäänud Euroopale nulltolerantsi kaotamist, sest Eesti inimene ei erine teistest eurooplastest, keda peetakse adekvaatseks, kui tal on 0,5promilline joove, ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop.

Noop rääkis, et Eesti on purjus juhtide seas Euroopas esirinnas, kuid vaadata tuleks ka seda, et Eesti ja Sloveenia ongi Euroopas kaks ainukest riiki, kus nulltolerants kehtib. "Kõikjal mujal on 0,5 promilliga juht adekvaatne, Eestis aga roolijoodik," lisas ta.

"Ma ei ole täheldanud küll, et Eesti inimesel oleks üks käsi või jalg rohkem või vähem, et me erineks teistest inimestest," rääkis ta ning pakkus, et inimese võiksid tohtida lõunase prae kõrvale ühe õlle võtta.

Öise alkoholimüügi lubamist sarnaselt Lätis Noop vajalikuks ei pea. "Eesti ühiskond pole selleks enam valmis," selgitas ta ning lisas, et alkoholi temaatika on Eestis kõvasti üle pingutatud. Öise alkoholi müügi lubamine tekitaks liialt pingeid ning tooks hiljem rohkem kahju kui kasu, rääkis ta.

Nädalavahetusel kirjutas aripaev.ee, et Läti siseministeerium ja politsei andsid kauplustele loa müüa õlut pärast kella 22, et toetada riigi majandust.

Läti turgu mõjutab seadusmuudatus positiivselt, ütles Noop ning lisas: "ma arvan, et müügitõus võib olla 5-10%".

Öine alkoholimüük ei turguta küll Läti ega Eesti majandust ning Eesti Läti eeskuju jälgima ei peaks, ütles alkoholitootjate liidu juhatuse esimees ja AS Liviko juht Janek Kalvi täna Äripäevale antud kommentaaris.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757