Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiwi Heliis suurendas müügitulu üle 40%

2008. aastal müügitulu 42% suurendanud Viljandimaa joogi- ja napsitootja Liiwi Heliis pidi leppima vähenenud kasumiga, milleks kujunes läinud aastal 1,7 miljoni krooni.

2007. aastal sai ettevõte ligi 2,56 miljonit krooni puhaskasumit. Möödunud aastal teeniti 136,3 miljonit krooni müügitulu, mida on varasemast aastast üle 40 miljoni krooni rohkem.

Tegevdirektor Toomas Sumeri ütles Äripäevale, et tulemused olid normaalsed. Kasumi kahanemise põhjuseks pidas ta kauplusekettide tugevnenud hinnasurvet ning lisas, et sel aastal plaanib Liiwi Heliis kasvatada eksporti ning saavutada kindla koha premium viinade klassis Estonian Vodka tootesarjaga.

Samuti plaanib Liiwi Heliis sel aastal kaupluseketti laiendada. Esimene kauplus Tallinnas plaanitakse avada juulikuu jooksu. Ülejäänud lisanduvad vastavalt võimalustele, lisas Sumeri.

Vastuseks küsimusele, millal võiks majandus jalad alla võtta, ütles Sumeri: „Majandusolukord võiks siis kiiremini paraneda, kui valitsus hakkaks selle asemel et mõelda, kuidas uusi makse kehtestades ja vanu tõstes eelarveauke lappida, mõtlema, kuidas Eesti ettevõtluskeskkonda parandada.“ Mees viskas samas õhku küsimuse: „Kas tasub ikka Saksa täpsusega kõiki nõukogude (Euroopa Liidu) seadusi ellu viia?“

Ettevõtte juhatus tegi osanikule ettepaneku kasumi jaotamiseks dividendidena summas 1 miljon krooni ning jaotamata kasumi jääk peale kasumi jaotamist on 5,6 miljonit krooni.

Eelmisel aastal oli Liiwi Heliisil 60 töötajat ning nende töötasude üldsumma oli 7,3 miljonit krooni. Juhatuse liikmed tasu ei saanud.

Liiwi Heliis loodi 1994. aastal ning selle põhitegevusalaks on jookside tootmine ja müük. Eelmisel aastal kasvas mittealkohoolsete toodete osakaal. Toodangusse kuuluvad viin, liköörid, siirupid, veinid, muu alkohol, energiajoogid, spordi- ja karastusjoogid.

Ettevõte kuulub Äripäeva infopanga Agent andmetel juhatuse liikmele Aivis Ohtlale, nõukogus on Inge Ohtla, Toomas Sumeri ja Helen Kukk.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757