Ots: suured poed lööksid ostujõuga ravimihinnad alla

Konkurentsiamet tuli välja mõttega, et kui
poelettidelt võiks käsimüügiravimeid vabalt osta, ravimihinnad
langeks.

„Kogemused lihtsalt näitavad, et seal, kus turg on avatud, on ka paremad hinnad," ütles konkurentsiameti juht Märt Ots. Tema sõnul saaksid suuremad kaubanduskeskused ostujõu tõttu paremad tingimused impordiks, kasutades selleks ka oma kanaleid.

Kui idee saaks teoks, otsustab edasi ravimiamet, kas kauplustes tuleb palgata meditsiinilise haridusega töötaja, kes kliendile nõu annaks. Otsa sõnul jääks siis kõik kaupmeeste mõelda. „Kui kaubanduskeskused leiavad, et see oleks neile liiga suur lisaväljaminek, nad ei hakkaks arvatavasti ravimeid müüma," lausus Ots. Ta lisas, et ettevõtjatele peaks andma vabad käes ja las nad otsustavad ise, mis kasulikum on.

Ots aga ei osanud veel öelda, mis saab vaevu hingitsevatest väikestest maa-apteekidest. Apteekrite liidu hinnangul võib pisemate rohukaupluste seis veel hapumaks minna, kui nende kõrval hakkaksid poed ravimeid müüma. „Küsimus on ikkagi vabas konkurentsis. Tarbija on pigem ikka huvitatud soodsama hinnaga kaubast,“ põhjendas Ots oma seisukohta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara