Alla ootuste tulemus langetab Kesko aktsiat

Kesko kvartalikasumiks tuli 22 mln eurot,
analüütikud ootasid kasumiks 25,3 mln eurot.

Kesko aktsia hind langes 4,8 protsenti, 19,14 eurole.

Ettevõtte puhaskasum kukkus 76,1 protsenti. Käive vähenes 15,9 protsenti, 2,143 miljardile eurole. Kasum jätkuvatest tegevustest kahanes 64,3 protsenti, 22 mln eurole.

Toidukaupade müük kasvas 3,7 protsenti, 974 mln eurole. K-foodi poodides kasvas käive 7,4 protsenti, 1,263 mld eurole. Üksuse ärikasum oli 33,8 mln eurot ja kasvas seitse protsenti.

Kodukaupade segmendi käive kahanes 6,6 protsenti, 331 mln eurole. Üksus kukkus mulluselt 3,7 mln euro suurusest ärikasumist 3,6 mln kahjumisse. Anttila müük vähenes 11,6 protsenti, 103 mln eurole. NetAnttila müük kukkus Soomes 6,7 protsenti, Eestis 22,7 protsenti ja Lätis 29,6 protsenti.

Ehituskaupade müük kukkus 26,1 protsenti, 643 mln eurole. Eestis vähenes Rautakesko müük 18,7 protsenti, 19 mln eurole. Lätis kukkus Rautakesko müük 28,6 protsenti, 14 mln eurole. Leedus kukkus Senukai müük 38,8 protsenti, 74 mln eurole.

Automüük kukkus 45,3 protsenti, 223 mln eurole.

Tuleviku kohta teatas ettevõte, et juuli 2009 kuni juuni 2010 on väljavaade raske arvestades kestvaid tegevusi. Lähituleviku väljavaade on ebakindel. Toidukaupade müügi osas peaks stabiilne areng jätkuma. Turusituatsioon on keeruline ehitussektoris, automüügis ja masinate müügis, kodu- ja erikaupade müügis. Ettevõtte ärikasum jätkuvatest tegevustes ja käive jäävad väiksemaks eelneva perioodiga võrreldes, vahendab Hugin.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara