Tadžiki president käskis soetada kahe aasta toiduvaru

Tadžikistanis peab iga pere muretsema omale
varuks kahe aasta toidumoona, sest selline on riigi presidendi Emomali Rahmoni
käsk, vahendas Lenta.

Riigipea põhjendas toiduvarude soetamist ülemaailmse majanduskriisi, looduskatastroofide ja muu sarnasega.

Ametlikel andmetel on Tadžikistan majanduskriisis enam-vähem toime tulnud. Riigi SKP kasvas tänavu esimesel poolaastal möödunud aastaga võrreldes 2,8%, ehkki tööstustoodang langes samal ajal 13,3%. Majanduskasvu põhjendatakse teenuste kasvuga.

Seejuures on Tadžikistan üks neist maailma riikidest, mille SKP kujuneb peamiselt töömigrantide saadetud rahast. Arusaadavalt kasvab tööpuudus kasvab tadžiki töömigrantide seas. Tänavu esimeses kvartalis saatsid nad Venemaalt koju 278 miljonit dollarit aasta varasema 925 miljoni dollari asemel. Seega vähenes nende sissetulek kolm korda.

Tänavu kevadel kannatas Tadžikistan ülemäärase vihmasaju ja üleujutuste all, mis kahjustas põllumajandust, teedevõrku, elamuid ning tööstust. Kogukahjuks hinnati 100 miljonit dollarit.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara