Autor: Kaubandus.ee • 30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltikal läheb käibeprognoosi täitmine üliraskeks

Baltika esimese poolaasta müügitulemusi vaadates läheb ettevõtte selle aasta käibeprognoosi täitmine väga keeruliseks.

Moerõivaste jaemüüja prognoosib selle aasta käibeprognoosiks 1,083 kuni 1,125 miljardit krooni ning jaemüügi käibeprognoosiks 0,99 kuni 1,02 miljardit krooni, kirjutas ettevõte eelmise aasta neljanda kvartali majandusaruandes. Seega peaks selle aasta käive võrreldes eelmise aasta käibega kahanema 69 kuni 111 miljoni krooni võrra ning jaemüügi käive 39 kuni 69 miljoni krooni võrra.

Kontserni esimese poolaasta käive on eelmise aastaga võrreldes 115 ning jaemüük 87 miljonit väiksem, mis tähendab seda, et prognooside täitmiseks peaks ettevõtte müük teisel poolaastal võrreldes eelmise aastaga kasvama. Baltika igakuiseid müügitulemusi vaadates selgub aga, et trend on pigem vastupidine. Kui jaanuaris kahanes müük seitse ning jaemüük kaks protsenti, siis juunis olid langused vastavalt 21 ja 29 protsenti.

Baltika esimese kvartali majandusaruandest selgub, et ettevõte vähendas hulgimüügi prognoosi 20 miljoni krooni võrra 70-80 miljoni kroonini. Jaemüügi ning ettevõtet kogukäibe prognoosi pole seni veel muudetud. Tõsi, teise kvartali majandusaruanne pole ka Tallinna börsi koduleheküljele veel jõudnud.

Baltika aktsia hind oli kauplemispäeva esimese tunniga langenud 3,57 protsenti 8,45 kroonini. Tõsi, sooritatud oli vaid kaks tehingut, mille käigus vahetas omanikku kokku 1400 väärpaberit ning seega oli käive vaid veidi alla 12 tuhande krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757