Maksimarket sulgeb kõrge rendi tõttu Võrus poe

Võrumaa Tarbijate Ühistu (VTÜ) ütles üles
rendilepingud Kagu-Eesti suurima kaubanduskeskuse Kagukeskusega, kuna polnud
nõus olemasolevatel tingimustel seal kauplemisega jätkama.

"Saatsime kirja välja ja paneme kinni Kagukeskuse Maksimarketi, sest tänase seisuga pole me suutelised seda kauplust pidama," kinnitas LõunaLehele ühistu juhataja Andres Visnapuu. "Me oleme ikkagi ankurrentnik," märkis ta ja selgitas otsuse tagamaid: "Tuleb pingutada, et ellu jääda ja teha karme otsuseid – ebaefektiivseid asju tuleb sulgeda või ümber muuta."

LõunaLeht uuris Kagukeskuse omanikfirma juhilt Meelis Munskilt, kas viimane laseb oma suurimal kliendil välja kolida või jõutakse kokkuleppele. "Minu lasta neid ei ole, Semuehitus ei saa keelata Kagukeskusest välja kolimist," sõnas Munski ning lisas, et ärakolimine on tarbijate ühistu enda otsus.

Kagu-Eesti suurim kaubanduskeskus valmis Munskile kuuluval ehitus- ja kinnisvarafirmal Semuehitus eelmisel aastal. Semuehituse mullune müügitulu oli 134 miljonit krooni ja kasum 31,9 miljonit. Tänavu märtsis koostatud majandusaasta aruandes prognoositakse selle aasta käibeks 112 miljonit krooni ja kasumiks seitse miljonit.

Semuehitus maksis ainuomanikule Meelis Munskile eelmisel aastal dividende kaks miljonit krooni. Mullusest kasumist peaks tänavu dividende makstama kolm miljonit krooni. Ettevõtte jaotamata kasumiks jääb selle järel 56 miljonit krooni.

Meelis Munskist kirjutas Äripäev pikemalt 2006. aasta märtsis ilmunud artiklis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara