Läti jaemüük läheb rekordlangusesse

SEB koostatud Läti makromajanduse ülevaates
märgitakse, et sealset kaubandust võivad ostujõu kokku kuivamise ja kasvava
tööpuuduse tõttu tabada rekordilised langused.

Läti jaekaubanduse nagu kogu majanduse seis on panga hinnangul väga ettearvamatu ja segane, kirjutas rus.db.lv. Eksperdid prognoosivad suurt ostujõu kukkumist, mille põhi langeb samasse aega kütteperioodiga.

Ka hulgikaubanduse näitajad on langeva majanduse tõttu räsida saanud. Vaatamata aprillis ja mais valitsenud müügimahtude kasvust tulenenud optimismile varisesid juunis sektori stabiliseerimise lootused kokku.

Lähikuudel võib kaubandussektori langus jääda pidama 25-30% peale, kuid see sõltub suuresti sesoonsusest, uudiste mõjust inimeste meeleoludele ja paljudest muudest faktoritest.

SEB eksperdid viitavad sellele, et nii suur langus toidukaupade müügis on ebatüüpiline nähtus, teistes kaubandussektorites on langus olnud väiksem. Toiduainete müüginumbrid kukkusid drastiliselt vaatamata lätlaste suvepühale Liigole ja pikkadele pühadele. Paljud lätlased eelistasid sel suvel oma puhkuse veeta supermarketite asemel hoopis vabas looduses.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara