Saksa eksport üllatas jõudsa kasvuga

Saksamaa ekspordimootor võtab tuure üles,
andes lootust, et Euroopa suurim majandusruum hakkab langusest välja
rabelema.

Saksamaa statistikaameti andmeil kasvas eksport juunis maiga võrreldes 7%. See on kõige jõudsam kasv 2006. aasta septembrist, viidates majanduse võimalikule kiirele, n-ö V-kujulisele toibumisele. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid juunis ekspordi kasvu vaid 0,9%.

Saksamaa ekspordist sõltuv majandus oli ülemaailmses majanduskriisis üks suuremaid kannatajaid. Nüüd näib, et riik on olukorra stabiliseerudes Euroopa riikidest üks esimesi võitjaid, kirjutas Financial Times.

Eile teatas Saksamaa majandusministeerium, et tööstustellimused kasvasid juunis eelnenud kuuga võrreldes 4,5%, mis on kiireim kasv viimase kahe aasta jooksul. Ettevõtjate usaldusindeks paranes juulis neljandat kuud järjest. Saksamaa valitsus kommenteeris, et selleks aastaks prognoositud 6%ne SKP langus võib olla liiga sünge prognoos.

Teises kvartalis Saksamaa SKP veel tõenäoliselt kahanes, prognoosivad analüütikud (number avaldatakse tuleval nädalal). Esimeses kvartalis kahanes Saksamaa SKP 3,8%. Kolmandas kvartalis prognoosivad analüütikud aga juba miinusest väljasaamist.

„Trend on pöördunud ning majanduse kasvuväljavaated teises kvartalis on head,“ ütles Bloombergile UniCredit MIB ökonomist Alexander Koch. „Valitsuste majanduse ergutamise meetmed suurendavad välisturgudel nõudlust. See on Saksa eksporditööstusele hea enne,“ jätkas ta.

Import kasvas juunis maiga võrreldes 6,8%. Saksamaa kaubanduskonto ülejääk kasvas maikuu 9,5 miljardilt eurolt 12,2 miljardile eurole.

Aasta baasil on Saksamaa ekspordi langus aga jätkuvalt suur – läinud aasta juuniga võrreldes on Saksamaa eksport vähenenud 22%. Tõenäoliselt jätkab esilagu kasvu ka tööpuudus.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Statistika

Teabevara