Saksa eksport üllatas jõudsa kasvuga

Saksamaa ekspordimootor võtab tuure üles,
andes lootust, et Euroopa suurim majandusruum hakkab langusest välja
rabelema.

Saksamaa statistikaameti andmeil kasvas eksport juunis maiga võrreldes 7%. See on kõige jõudsam kasv 2006. aasta septembrist, viidates majanduse võimalikule kiirele, n-ö V-kujulisele toibumisele. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid juunis ekspordi kasvu vaid 0,9%.

Saksamaa ekspordist sõltuv majandus oli ülemaailmses majanduskriisis üks suuremaid kannatajaid. Nüüd näib, et riik on olukorra stabiliseerudes Euroopa riikidest üks esimesi võitjaid, kirjutas Financial Times.

Eile teatas Saksamaa majandusministeerium, et tööstustellimused kasvasid juunis eelnenud kuuga võrreldes 4,5%, mis on kiireim kasv viimase kahe aasta jooksul. Ettevõtjate usaldusindeks paranes juulis neljandat kuud järjest. Saksamaa valitsus kommenteeris, et selleks aastaks prognoositud 6%ne SKP langus võib olla liiga sünge prognoos.

Teises kvartalis Saksamaa SKP veel tõenäoliselt kahanes, prognoosivad analüütikud (number avaldatakse tuleval nädalal). Esimeses kvartalis kahanes Saksamaa SKP 3,8%. Kolmandas kvartalis prognoosivad analüütikud aga juba miinusest väljasaamist.

„Trend on pöördunud ning majanduse kasvuväljavaated teises kvartalis on head,“ ütles Bloombergile UniCredit MIB ökonomist Alexander Koch. „Valitsuste majanduse ergutamise meetmed suurendavad välisturgudel nõudlust. See on Saksa eksporditööstusele hea enne,“ jätkas ta.

Import kasvas juunis maiga võrreldes 6,8%. Saksamaa kaubanduskonto ülejääk kasvas maikuu 9,5 miljardilt eurolt 12,2 miljardile eurole.

Aasta baasil on Saksamaa ekspordi langus aga jätkuvalt suur – läinud aasta juuniga võrreldes on Saksamaa eksport vähenenud 22%. Tõenäoliselt jätkab esilagu kasvu ka tööpuudus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara