Piimatööstus üritab tarbijat tervendada
Tootmise tõhususe tõstmise nimel keskendub
toidutööstus üha enam tootearendusele, mis väljendub funktsionaalse ehk
tervendava toimega toidukraami väljatöötamises.
Kuna funktsionaalsete ja mugavustoodete osakaal on turul pikas
perspektiivis kasvamas, keskenduvad Eesti piimatööstused lisaväärtusega toodete
juurutamisele.
Innovatsioonikeskuse InnoEurope tegevjuht Piret Potisepp
kinnitas, et majandussurutis ja üha teravnev konkurents sunnib toiduainetööstust
järjest rohkem tegelema tootearenduse ja innovaatiliste turundusvõtete
otsimisega. Ühe näitena tõi ta ASi Tere ja ASi Premia ühistööna valminud
Lactobacillus fermentum ME-3 ehk Helluse bakterit sisaldava jäätise.
Funktsionaalsete toodete loetellu mahub probiootilisi baktereid, kiudaineid,
vitamiine jmt sisaldavad toiduained. Nii on Eesti poodides juba aastaid saadaval
Valio Gefiluse-sarja tooted, mis sisaldavad maailma n-ö kõige vanemat
piimhappebakterit Lactobacillus GG, ning Tere piimatööstuse Dr. Helluse
kaubamärki kandvad tooted, mille koostises on antioksüdatiivse toimega
"kodumaine" Lactobacillus fermentum (ME-3).
Loe pikemalt tänasest
Äripäevast!