Põltsamaa Felixi juht: sisenõudlus lähiajal ei suurene

Toidusektorit mõjutab eelkõige nõudlus ja
mis puudutab sisenõudlust, siis see lähiajal kindlasti suurenema ei hakka,
vastas ASi Põltsamaa Felix juhatuse esimees Anti Orav küsimusele, kas nende
sektoris on põhi läbitud.

Orava sõnul on inimesed teinud oma tarbimisharjumistes olulisi korrektuure vastavalt oma võimalustele ja vajadustele. „Me näeme seda oma toodete pealt: meil on tootekategooriaid, mille müüginumbrid on paremad kui eelmisel aastal, ja on tooteid, kus on mõnekümne protsendi suurune langus,“ rääkis Orav.

Näiteks on langenud nõudlus valmistoitude järele ja samas on tõusnud kastmete osakaal. „Valmistoite ostetakse praegu vähem – seda ei luba kas inimeste sissetulekud või on inimestel rohkem aega ise toitu valmistada. Pealegi võimaldab suveaeg hankida palju värsket,“ põhjendas Orav. „Erinevate kastmete läbimüügi tõusu taga on samuti see, et inimesed teevad kodus ise rohkem süüa. Näiteks makaronidest, mille müük on kuuldavasti poodides liikunud jõudsalt ülespoole.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara