BÖRS: Baltikal sajandi kauplemispäev

Täna oli Baltika aktsiate jaoks enneolematu
kauplemispäev. Moerõivaste jaemüüja väärtpaberitega sooritati 341 tehingut, mis
andis käibeks 6,9 miljonit krooni.

Baltika aktsiatega pole nii palju tehinguid sooritatud vähemalt 2000. aasta algusest. Kauplemisstatistikat varasema aja kohta pole kahjuks saadaval, aga ma ei imestaks, kui tegemist on Baltika aktsiate aktiivseima päevaga ettevõtte kogu börsiajaloo jooksul.

Tehingute arvestuses oli eelmine rekordpäev Baltika aktsiate jaoks 2007. aasta 24. juuli, mil ettevõte teatas üle pikkade aastate esimesest kasumilangusest. Toona sooritati Baltika aktsiatega 225 tehingut, mille käigus vahetas omanikku veidi alla 150 000 väärtpaberi.

Täna oli kauplemismahuks 800 000 aktsiat, mis on suurim alates eelmise aasta 30. juulist.
Kohalikel väikeinvestoritel on huvi Baltika aktsiate vastu olnud juba pikemat aega. Mais kasvas ettevõtte aktsionäride arv üle 2000 kontoomaniku, mis võrreldes eelmise börsibuumi haripunktiga on kerkinud kaks korda.

“Aktiivsuspuhangu põhjus võis olla arvamus, et ühe suurema müüja aktsiad hakkavad lõppema ning sellele võiks järgneda korralik tõus,” lausus äripäevale LHV Panga vanemmaakler Ragnar Plees. Tema sõnul läksid lisaks aktsiatele nagu soojad saiad ka Baltika ostuoptsioonid.

Üks suurem müüja peitub Leedu keskdepositooriumi taha, kommenteeris Jaanus Hellat Nordea Pangast. Hellati arvutuste kohaselt peaks müüjal aktsiaid veel arvel olema maksimaalselt 400 000. Kui see müüja lõpetab, peaks see Baltika aktsia mahajäämust teistega vähendama, usub ta.

Täna ilmus Äripäeva investorirubriigis tabel, kus nähtus, et viimase viie kuuga on kuue aktsia hind kerkinud Tallinna börsil üle kahe korra.

Ehkki juurdetulevate aktsionäride poolest on Baltika aktsia üks pea populaarseim Tallinna börsil, on aktsia hinna tõus olnud suhteliselt tagasihoidlik – viie kuuga vaid 16 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara