Rimi hakkas müüma maheköögivilja

Rimi Eesti Food teatas koostöö
alustamisest maheköögivilju tootva Kiltsimäe taluga ning lisas oma
tootesortimeti sünteetiliste kemikaalide ja geneetiliselt muundatud
organismideta kasvatatud ja töödeldud köögiviljad.

Rimi Eesti Food turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja sõnul eelistab Rimi eestimaiseid tootjaid, sest soovib toetada nii Eesti majandust kui ka arvestada tarbijate eelistustega. Lisaks on ökosõbrad varasemad Rimi vahendatud mahetooted hästi vastu võtnud, mis andis julguse mahetoodete osakaalu kauplustes suurendada.

Mägioja ütles, et paraku ei suuda väiketootjad suuri kaubanduskette järjepidevalt varustada, oma osa on ka Eesti kliimal, mis ei võimalda tootjal aastaringselt kõiki köögi- ja puuvilju kauplustele tarnida.

Terve möödunud talve olid Rimi kaupluste köögiviljade valikus kodumaise päritoluga kartul ja peet. „Suvisel ajal on Eesti köögi- ja puuviljade sortiment ulatuslikum ja omalt poolt püüame pakkuda kõike, mida vähegi kasvatatakse ning mida talumehed meile pakuvad,“ lisas turundusjuht.

“Meie talu toodangust on kauplustes saada pakendatud koorimata ja kooritud porgandit, kaalikat, kartulit, toorest ja keedupeeti ning ühepajatoidu segu,“ rääkis Kiltsimäe talu peremees Margus Lille. Talu pakub hooajaliselt ka lehtsalatit, tilli ja redist.

Lille sõnul on mahetooted välismaistest köögi- ja puuviljadest küll mõnevõrra kallimad, kuid hinnavahe korvab mahetoodangu kemikaalipuhtus.

Kiltsimäe mahetalu köögiviljad on müügil viies Tallinna Rimis: Rimi Norde Centrum, Rimi Kaubahall, Rimi Mustakivi, Rimi Ülemiste ja Rimi Haabersti. Rimi kauplustes on müügil Kiltsimäe talu värske kurk, hapukurk, roheline sibul ja ühepajatoit. Kiltsimäe mahetalu toodete pakenditel on EL mahemärk, mis näitab, et tegemist on riiklikult kontrollitud mahepõllumajanduse tootega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara