Autor: Kaubandus.ee • 25. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti restoranikett Lido läheb Solarise keskusesse

Populaarne Läti restoranikett Lido siseneb tänavu oktoobris Eesti turule, investeerides Solarise keskuses avatava 300kohalise restorani rajamisse üle 30 miljoni krooni. Tallinnas avatav Lido restoran hakkab tööd andma enam kui 100 inimesele.

Lido turundusjuhi Ieva Veinberga sõnul on ettevõte restorani Eestisse importimise plaani pidanud juba mõnda aega. "Lido rahvapärane miljöö ja lai menüü on kahekümne tegutsemisaasta jooksul Lätis väga edukaks osutunud ning kogunud populaarsust nii kohalike kui välismaalaste, sealhulgas ka paljude eestlaste seas," ütles ta.

Veinberga lisas, et otse Tallinna südamesse kerkiv Solarise keskus sobis oma asukoha ja moodsa kontseptsiooni poolest Lido laienemiseks suurepäraselt. "Meil on aastatepikkune restorani pidamise kogemus ka Riia suurimas kaubanduskeskuses," märkis ta.

Riia vanalinnast inspireeritud hubase interjööri ja kaubamärgiks kujunenud rahvaliku atmosfääriga 300kohaline buffet-restoran Lido laiub Solarise keskuses 1290ruutmeetrisel pinnal ning pakub iseteenindusega enam kui 180 erinevat rooga. Uuendusena on kiirrestorani kontseptsiooniga toidukoha menüüs ka grilltoidud. Lido toiduvalik ja hinnatase hakkavad olema samad mis Lätis – tööpäeval võib korraliku lõuna saada 30-80 krooni eest.

1987. aastal Gunars Kirsonsi poolt loodud Lido on Läti restoranituru liider ning üks vanemaid Läti erakapitalil põhinevaid ettevõtteid. Lido ketti kuulub üheksa restorani, mis kõik asuvad Riias. Lisaks on Lido kontseptsioonil põhinevaid restorane rajatud Leetu, Valgevenesse ja Venemaale.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757