Ikea jätkab pausi järel Venemaal laienemist

Venemaa ametivõimude seadusekuulekuse kasv
võimaldab Rootsi sisustuskaubamajade ketil Ikea Venemaal laienemist jätkata,
kirjutab agentuur Bloomberg.

Bürokraadid „on hakanud kehtivatest seadustest kinni pidama,“ ütles Ikea Venemaa üksuse juht Per Kaufmann eile Moskvas ajakirjanikega kohtudes.

Tänavu juunis ütles Kaufmann, et Ikea peatab Venemaal oma investeeringud kuni teatud „võtmeküsimused“ pole lahendust leidnud.

Kontsernil tekkisid probleemid oma kaubanduskeskuse avamisega Samaaras. Nüüd avaldas Kaufmann lootust, et probleemid lahenevad ja Ikea saab oma investeeringuid jätkata. „Ehkki meil on Samaaras probleemid, on meil Venemaal siiski 12 kauplust,“ ütles Kaufmann. „Loomulikult pole siin lihtne äri ajada, kuid see pole ka võimatu.“

Ikeal on Venemaa ametivõimudega olnud vähemalt neli suuremat probleemi kaupluste avamisega. Samaara kaubanduskeskus loodetakse siiski tänavu avada – juuni lõpus on kohalike ametivõimudega jõutud kokkuleppele projektis tehtud mudatuste osas.

Müük Venemaal moodustab Ikea käibes 4-5% ning näitab kontsernis kiireimat kasvu, ütles Kaufmann.

Venemaa SKP kahanes teises kvartalis 10,9%, kuid Kaufmanni sõnul Ikea kriisi ei tunneta. „Ootame juba detsembrist saadik millal kriis meieni jõuab, kuid seda pole veel õieti juhtunud,“ ütles Kaufmann.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara