Pädaste mõis mullu 5,6 miljoniga kahjumis

Pädaste mõisakompleksi omanik OÜ Pädaste
sai mullu 5,6 miljonit krooni kahjumit, veel aasta varem oldi 100
000 krooniga kasumis.

Pädaste kontserni müügitulu kahanes 2008. aastal neli protsenti, ulatudes 11,4 miljoni kroonini. Poole sellest moodustasid hotelli majutusteenused, 38% restoranitulud ja 12% muude teenuste müük. Aastavahetuse seisuga oli ettevõtte jaotamata kahjum 8,7 miljonit krooni, selgub majandusaasta aruandest.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Pädastel laenukohustusi kokku 22,3 miljonit krooni, millest tänavu tuleb tagasi maksta 8,8 miljonit. Üle-eelmise aasta lõpus oli ettevõtte laenukoormus veidi alla kümne miljoni krooni.

Pädaste mõisakompleksi renoveeriv ettevõte alustas peahoone taastamisega suvel 2007, see avati eelmise aasta juunis. OÜ Pädaste üürib mõisakompleksi tütarettevõttele OÜ Pädaste Mõis majutusteenuse osutamiseks.

OÜ Pädaste osanikeks on võrdselt 30 protsendiga Riigikogu liige Imre Sooäär ja hollandlane Martin Breuer, 40% ettevõttest kuulub OÜ Axyris kaudu Hollandis registreeritud firmale Amarant.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara