Port Arturi juht stabiliseerumist ei usu

Pärnus asuva Port Arturi
kaubanduskeskuse juht Romek Kosenkranius ei usu jaemüügi stabiliseerumist
lähiajal, enim sõltub see tema sõnul makromajandusest.

"Kui tööpuuduse kasv jätkub, siis müük ei suurene," põhjendas ta. Kaupmehed ütlevad, et praegu ostetakse odavamaid asju, lisas Kosenkranius.

Kui Eestis kukkus kaupade jaemüük juulis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 16%, siis Port Artur tema sõnul suvel kurta ei saanud, vähemalt külastajate arvu silmas pidades. Avasime juunis ümberehituse, mis suurendas inimeste huvi, samuti oli külastajate seas palju välisturiste, rääkis ta. Juuniga võrreldes suurenes Port Arturi külastajate hulk juulis 20 protsenti. "Enamikul meie kaupmeestest oli juuli parem kui juuni," sõnas Kosenkranius.

Augusti teises pooles Port Arturi külastajate arv vähenes, kuid kuu lõpp tõi taas rohkem kliente, mida keskuse tegevjuht põhjendas kooliaasta algusega.

Positiivse nähtusena nimetas Kosenkranius kaubanduskeskuse vabadele üüripindadele esimeste huviliste tekkimist. Aasta alguses soovijaid ei olnud, ent nüüd tuntakse taas huvi üüripinna vastu – ei tea, kas inimesed hakkavad ise ettevõtjaiks või on tegu vaikse laienemisega, rääkis ta.

Küll arvas ta, et järgmise aasta kevade jaemüük on juba parem, kui oli kevadel 2009. "Olin just Prantsusmaal, mingeid masu märke polnud seal küll märgata, kaubandust laiendatakse," rääkis Kosenkranius. Sissetulekud on seal muidugi kõrgemad ja laenukoormuse suhe sissetulekusse madalam, mis lubab rasked ajad valutumalt üle elada, lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara