Jyskil läks mullu keskmiselt

Kui kodukaupade müüja Jyski konkurent
Koduextra ja Superboxi kasum kukkus pika sammu alla poole, ning Novalux rabeles
välja kahjumist, siis Jysk kaotas puhaskasumist 14% ning teenis 2008. aastal
36,5 miljonit krooni kasumit.

Jysk Linninen’s Furniture Oü 2008/2009. aasta majandusaasta aruande kohaselt oli müügitulu 278,3 miljonit krooni, olles 12,8 miljonit ehk 40% väiksem kui sellele eelnenud aastal. Kasumis tuli alla anda 5,9 miljonit krooni teenides aruandeaastal 36,5 miljonit krooni puhaskasumit.

Kõige suurem osa müügitulust ehk 277,5 miljonit krooni tuli Eestist ning tegevusalade poolest kodutarvete müügist. Euroaluste jaemüük ja muude kasutatud kaupade jaemüük moodustasid väiksema osa.

Ettevõtte juhatus tegi ettepaneku aruandeaasta puhaskasum 36,5 miljonit krooni jätta jaotamata kasumi arvele.

„Ma arvan, et 2009. aasta on läinud Jyskil nii nagu kõigil jaemüügi ettevõtetel, kindlasti on hiilgeajad möödas. Ütleme nii, et sel aastal on kõigil raske ja hetkel arvan, et me saame hakkama,“ rääkis Jyski piirkonnajuht Rein Almet Äripäevale.

Tema sõnul vaatavad kliendid aktiivselt, kust midagi odavamalt saab, ning seetõttu püüabki poekett hindu võimalikult madalal hoida. „Kui algab uus kampaania, on ostjad kohe kohal ja kui hinnad muutuvad, siis on ostusooritusi tunduvalt vähem,“ rääkis Almet.

Almet, kes on Jyskis veel üsna lühikest aega töötanud, selle majandusaasta lõpptulemusi prognoosima ei hakanud, küll aga ütles optimistlikult, et majandus hakkab jalgu alla saama ja asjad paremuse poole minema.

Jyski majandusaasta aruande kohaselt avati 2009. aastal tänu headele tulemustele seitsmes Jyski kauplus Narvas. Jysk teenib oma tulu kodu- ja sisustuskaupade müügiga.

Jysk Linninen’n Furniture OÜ juhatuse liige on Islandil resideeruv Niels Brynjolv Stora ning emaettevõte on Jysk Linninen’n Furniture Holding asukohaga Islandil. Selle emaettevõte omakorda on Lagerinn Dutch Holding BV asukohaga Hollandis.

Jyski kodulehe andmetel asuvad nende kauplused Lätis, Leedus, Eestis, Taanis, Norras, Rootsis, Soomes, Poolas, Tšehhis, Ungaris, Saksamaal, Austrias, Gröönimaal, Islandis, Venemaal, Ukrainas, Gruusias, Hispaanias ja USAs, kus poodide arv ületab 1000.

Jyski lõi Taani ettevõtja Lars Larsen 1979. aastal ning keti nimi on tuletatud Jüütimaa poolsaare nimetusest ja tähendab taani keeles selliseid omadusi nagu lihtsus, ausus ja teadlikkus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara