Oleg Gross: piimahinna langetamine pole veel sõda

Piimahinna langetamine pole sõda, see on
vabas turumajanduses tegelikult täiesti normaalne protsess, ütles Oleg Gross ETV
otsesaates Ringvaade.


„Mina olen oma kauplustekette läbi aastate arendanud põhimõttel, et hindu kujundatakse konkurentide hindadest tulenevalt,“ rääkis Gross. „Meie ei roni hinnasõtta selles mõttes, et kui tullakse meile järele, siis jääb hind samaks, kui meist minnakse mööda, siis läheme meie mööda. See on vaba turu paratamatus.“
Gross selgitas, et hindasid saab kujundada kas turumajanduslikult või klassikaliselt. „Esimesel puhul kujundatakse hind vastavalt konkurendi hinnale,“ selgitas Gross. „Klassikaline hinnakujundus on selline, et arvestatakse oma kohustused, palgad, kasumid, investeeringud ja sellest lähtuvalt kujundatakse hind.“
Gross lisas, et Eesti Energia on näide, kus kujundatakse hinda klassikaliselt, aga eraettevõtted ja kaubandus ei saa mitte kunagi kujundama hinda klassikaliselt. „Kaubanduses jääbki hind kujunema turumajanduslikult,“ rõhutas Gross. „Hind on nii nagu see turul kujuneb.“
Grossi hinnangul on jutt piimahindade üle täna üle dramatiseeritud. „Lihtsalt piim on ostukorvis üks tähtsamaid asju,“ lausus Gross. „Ja täna on piim teravdatud tähelepanu all ka seetõttu, et tootjatel on väga raske."
Gross ei välistanud, et rahvusvahelised ketid on täna teadlikult võtnud hoiaku teenida kahjumit Eesti turul eesmärgiga suretada välja konkurendid. „Aga ma ütleks, et täna on Eesti turul kõik korras,“ lausus Gross. „Tarbijale peaks tänane olukord meeldima, kui kaubad on odavad. Sooviks kaupmeestele tuult tiibadesse, et ka teiste kaupade hinnad samamoodi alla läheksid.“
Grossi poed teenisid eelmisel aastal 29 miljonit krooni kasumit.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara