Poolas müüdi 27 aastat vana Rootsi liha

230 tonni Rootsi puutumatust tagavarast
pärit igivanu lihakonserve jõudis Poola turule, kus need liikusid muuhulgas
toitlustusasutustesse.

Ajalehe Svenska Dagbladet ja Poola telekanali TVN tellitud laboritestide kohaselt vastasid konservid Euroopa Liidu mikrobioloogilistele nõudmistele, Varssavi põllumajandusülikooli täiendavatel uuringutel leiti aga kala moodi lõhnavast lihast eri astmes riknemise tunnuseid, vahendas täna STT.

Aastail 1982-1990 valmistatud konservide „parim enne“ on umbes kümme aastat, miskipärast oli karpidele märgitud aga aastaarv 2010. 1986-1993 valminud konserve müüdi Poolas ka peoteenindusettevõtetele ja lasteaedu teenindavatele suurköökidele.

Rootsi müüs alates 90ndate lõpust oma külma sõja aegseid toidutagavarasid hirmodavalt. Sealse põllumajandusministeeriumi müügitingimuste järgi ei pidanud need mingil juhul jõudma ELi inimeste toidulauale, vaid ainuüksi loomasöödaks.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara