Poolas müüdi 27 aastat vana Rootsi liha

230 tonni Rootsi puutumatust tagavarast
pärit igivanu lihakonserve jõudis Poola turule, kus need liikusid muuhulgas
toitlustusasutustesse.

Ajalehe Svenska Dagbladet ja Poola telekanali TVN tellitud laboritestide kohaselt vastasid konservid Euroopa Liidu mikrobioloogilistele nõudmistele, Varssavi põllumajandusülikooli täiendavatel uuringutel leiti aga kala moodi lõhnavast lihast eri astmes riknemise tunnuseid, vahendas täna STT.

Aastail 1982-1990 valmistatud konservide „parim enne“ on umbes kümme aastat, miskipärast oli karpidele märgitud aga aastaarv 2010. 1986-1993 valminud konserve müüdi Poolas ka peoteenindusettevõtetele ja lasteaedu teenindavatele suurköökidele.

Rootsi müüs alates 90ndate lõpust oma külma sõja aegseid toidutagavarasid hirmodavalt. Sealse põllumajandusministeeriumi müügitingimuste järgi ei pidanud need mingil juhul jõudma ELi inimeste toidulauale, vaid ainuüksi loomasöödaks.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara