LHV: Kaubamaja tunnistas Läti Selverid valeks sammuks

LHV Panga analüütiku Henri Adamsi sõnul
tunnistas Tallinna Kaubamaja Läti Selveri sulgemise otsusega, et see samm
oli viga. LHV vaatab ümber aktsia soovituse "osta".

"Tänane Tallinna Kaubamaja teade Selverite tegevuse külmutamisest Läti jaekaubandusturul tuli aktsionäridele tõenäoliselt suure üllatusena. Selle käiguga põhimõtteliselt tunnistatakse, et laienemine Läti turule oli samm, mille oleks võinud astumata jätta," rääkis Adams.

Tema sõnul on raske hinnata, kui kulukaks kogu ettevõtmine kujuneb – alustades kruntide soetamisest, poodide ehitamisest ja tööle seadmisest, kuni praeguse turult väljumisega seotud kuludeni. "Selge on see, et lühemas plaanis avaldab see kasumireale negatiivset mõju," märkis Adams.

Samas võib uudisele vaadata tema sõnul ka teise nurga alt. "Läti majanduskeskkond on jätkuvalt väga pingeline ning sisetarbimine on tunduvalt suurema surve all, kui Kaubamaja koduturul Eestis. Sealsete Selverite näol oli tegemist kahjumit tootva üksusega, kuhu tuli pigem raha sisse pumbata. Eeldades, et nende sulgemisega seotud ühekordsed kulud kantakse selle aastanumbri sees, võivad Kaubamaja 2010. aasta tulemused olla juba märksa ilusamad," selgitas ta.

Lähtuvalt tänasest börsiteatest võttis LHV Pank Adamsi ütlusel Tallinna Kaubamaja „osta“ soovituse vaatluse alla ning üle vaadatakse ka ettevõtte majandusprognoosid. Pikem kommentaar ning soovitus investoritele avaldatakse juba õige pea LHV Pro all, lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara