Munatootja avas Lätis hiiglasliku tootmis- ja sorteerimiskompleksi

Täna avas Eestis aastas ligi miljon muna
müüv AS Balticovo Põhja-Euroopa suurima munade tootmis- ja sorteerimiskompleksi,
mis koosneb üheksast kaasaegsest lindlast ning sorteerlast, teatas ettevõte.

Kolme aasta jooksul on uude Lätis asuvasse kompleksi investeeritud üle 405 miljoni krooni ning see kahekordistab ettevõtte tootmisvõimsuse. Seni sorteeriti 90 000 muna tunnis, uues sorteerlas sorteeritakse tunni jooksul 180 000 muna ning toodetakse 500 miljonit muna aastas.

„Uus munade tootmis- ja sorteerimiskompleks on suurim ja kaasaegseim Põhja-Euroopas ning ka üks Euroopa suurimatest,” kommenteeris Balticovo juhatuse esimees Arnis Veinbergs. „Oleme saavutanud oma eesmärgi saada üheks konkurentsivõimelisematest munatootjatest Euroopa Liidus. Me ekspordime 70% oma toodangust ja Balticovo mune on müügil 24 ELi liikmesriigis. Suurimad ekspordiriigid on Saksamaa, Poola ja Itaalia.“

Kompleksi üheksa uut kanalat on koduks 1 450 000 munakanale. Kanalad ehitas OÜ Omis. Tootmisel kasutatakse kõige kaasaegsemat saadavalolevat tehnoloogiat, näiteks sorteeritakse mune Hollandi firma Moba skänneriga. Munade tootmise, sorteerimise ja pakendamise käigus inimesed neid käega ei puuduta.

AS Balticovo jätkab 1972. aastal asutatud linnuvabriku Iecava tegevust ning annab tööd 199 inimesele. Balticovo käive ulatus 2008. aastal 430 miljoni kroonini; 70% kogu toodangust eksporditi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara