EL ja Lõuna-Korea sõlmisid suure kaubandusleppe

Euroopa Liit ja Lõuna-Korea allkirjastasid
täna maailma suurima kaubanduskokkuleppe 1994. aastast, millega loodetakse
kindlustada majanduskriisist toibumist.

Täna Brüsselis allkirjastatud kokkulepe loob eeldused praegu 114 miljardile dollarile küündiva kaubavahetuse kasvuks, kaotades viie aasta perspektiivis imporditollid ja muud piirangud 99% ulatuses, vahendas agentuur Bloomberg.

Tehingu peavad veel kinnitama Lõuna-Korea parlament ja ELi valitsused.

ELi kaubandusvoliniku Catherine Ashtoni ja tema Lõuna-Korea ametivenna Kim Jong Hooni sõlmitud kokkulepe lisab hoogu tendentsidele, mis lähevad turu avamisel mööda Maailma Kaubandusorganisatsioonist WTO, kus kaheksa aastat kestnud vabakaubanduskõneluste voor pole tulemusi andnud.
.
ELi ja Lõuna-Korea vabakaubandusleping on maailmas üks läbi aegade suurimaid, jäädes alla vaid 1994. aastal sõlmitud Põhja-Ameerika vabakaubanduskokkuleppele NAFTA, mille mahuks oli triljon USA dollarit.

Kokkulepe kõrvaldab ELi 10%se tariifi Korea autodele ning Koreas kehtiva 8%se tariifi Euroopa autodele. Euroopa autotootjate arvates saavad Lõuna-Korea tootjad nagu Hyundai ja Kia omale nüüd ebaausad eelised.

Mullu importis EL 450 000 Lõuna-Korea autot turule, mille suurus on 15 miljonit. Eksporti läks Euroopast Lõuna-Koreasse, kus aastas müüakse ca miljon autot, 33 000 autot.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara