Veebikaupmehed lükkavad tagasi 60% välismaistest tellimustest

Internetikaupmehed lükkavad tagasi 60%
piiriülestest tellimustest, selgub uuest ELi uuringust.

Täna avaldatud Euroopa Komisjoni uuest uuringust piiriülese e-kaubanduse teemadel selgub, et ELi tarbijatel, kes soovivad osta kaupu interneti teel teisest liikmesriigist, on sageli probleeme sellega, et nende tellimus lükatakse tagasi.

Komisjoni jaoks tehti sari kontrolloste, kus testijad kõikjalt üle ELi üritasid osta piiritaguselt pakkujalt 100 populaarsemat toodet – fotoaparaate, CDsid, raamatuid, rõivaid. Esitati üle 11 000 kontrolltellimuse.

Uuring näitas, et 60% piiriülestest tehingutest ei olnud tarbijal võimalik lõpule viia, sest kaupleja ei saatnud toodet asjaomasesse riiki või ei pakkunud sobivat piiriülese maksmise võimalust.

Kõige väiksem võimalus teha oste piiri tagant on Läti, Belgia, Rumeenia ja Bulgaaria tarbijatel. Ent ainult kahes riigis on tõenäosus edukalt piiritagust ostu sooritada suurem kui 50%. Ka eelised, millest kodanikud seeläbi ilma jäävad, on ilmselged. Rohkem kui pooltes liikmesriikides võinuks 50% või rohkem neist toodetest leida mõne teise riigi veebisaidilt 10% odavamalt (isegi kui transpordikulud kaasa arvata).

50% otsitavatest toodetest ei leitud sama riigi veebisaitidelt ning need olid saadaval ainult mõne teise liikmesriigi kauplejalt.

Euroopa Komisjoni tarbijakaitsevolinik Meglena Kuneva ütles oma kõnes: „Selle uuringu tulemused on rabavad; nüüd on meil olemas konkreetsed faktid ja arvud, mis näitavad, kui puudulikult toimib Euroopa ühtne turg interneti-jaekaubanduses. Tarbija väärib enamat. Meil tuleb lihtsustada seda juriidilist labürinti, mis ei lase internetipoodidel oma tooteid teistes riikides pakkuda."

Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meedia volinik Viviane Reding ütles, et digitaalse ühtse turu teokstegemine on Euroopa peamisi prioriteete.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara