Kaubanduskoda: hiinlaste jaoks pole euro oluline

Enamus riigid mujal maailmas kasutavad muid
valuutasid kui euro, meie ettevõtjaid mõjutab see vähe, kui Eesti ei
liitu euroalaga 2011, märkis Hiina rahvusvahelise kaubanduskoja
aseesimees Yu Ping.

Ping leiab, et eestlased ei peaks euroteemat üle tähtsustama. "Senini kasutavad maailmas kõigest 16 riiki eurot. Enamus riigid mujal maailmas kasutavad muid valuutasid. Kui Eesti ei liitu euroalaga aastal 2011, siis Eesti ettevõtjad ei peaks muretsema koostöö pärast Hiina ettevõtjatega – see ei tohiks probleem olla," sõnas ta.

"Paljud Hiina ettevõtted on tuttavad euroga nagu USA dollari või Jaapani jeeniga. Kui Eesti leiab, et euroga ühinemine on oluline, siis tõenäoliselt mõjutab see koostööd Hiina ettevõtjatega samuti positiivselt," lisas Ping.

Hiina rahvusvahelise kaubanduskoja aseesimees Yu Ping ütles, et Hiina äridelegatsiooniga saabus Tallinnasse 60 Hiina ettevõtjat. "Need ettevõtjad otsivad siin koostööpartnereid." Ärifoorumile tulnud Hiina ettevõtjad katavad valdkondi nagu infrastruktuur, energia, IT, telekommunikatsioon, logistika, investeerimine, kaubandus, elektroonika, transport.

Ping märkis, et esiteks peavad kahe riigi ettevõtjad üksteist paremini tundma õppima. "See sõltub juba firmadest endist kui kiiresti nad suudavad aktiivset koostööd alustada."

Hiina metalli töötlemise ja transpordiga tegeleva ettevõtte Sinosteel Coropration tegevjuhi asetäitja Zhong Chen kohtus täna esimest korda Eesti ettevõtjatega. Eestist otsitakse logistikaalast koostööd. "Täna me ei arutanud veel teenuste hindu. Odav teenuse hind pole peamine põhjus miks me siin oleme – kõige tähtsam on teenuse kvaliteet."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara