Autor: Kaubandus.ee • 2. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag Piimatööstus ootab aasta lõpus käibelangust

Maag Gruppi kuuluva piimatööstuse kolmanda kvartali käive mullusega võrreldes kasvas, ent aasta lõpuks ootab ettevõte käibe langust.

Maag Piimatööstuse kolmanda kvartali käive oli 150 miljonit krooni, tõustes võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartali tulemusega 2%. Müügitulu kasv on piimatööstuse juhi Valdis Noppeli hinnangul tulemus turuolukorras, kus toodete hinnad on langenud ja toorpiima kokkuostuhind tõusnud.

Piimatööstuse toodangu maht kasvas 3400 tonni võrra ehk mullu sama perioodiga võrreldes 43%.

Noppeli sõnul jääb tänavu viimane kvartal eelmise aasta lõpule alla. "Kuna tarbija on muutunud üha hinnatundlikumaks ning eelistab osta kampaaniapakkumises olevaid tooteid ja kaupluste omatooteid, siis on ilmselt neljandas kvartalis oodata väikest käibe langust," rääkis ta.

Maag on Noppeli ütlusel tootmisjõudluse suurendamiseks juba mitu aastat sihipäraselt tööd teinud. "Tootmismahtude suure kasvu põhjusteks on ühelt poolt tootearendus, mis on loogiliseks jätkuks eelmisel aastal uutesse tootmisliinidesse tehtud investeeringutele ning suuremahulised koostöölepped jaekettidele private label-toodete tootmiseks," märkis ta.

Noppeli sõnul paranesid tänu koostööprojektile EASiga ka Maag Piimatööstuse ekspordivõimalused. "Eesti Piimaliidu esimese poolaasta andmetel oli Maag Piimatööstus suurim kodumaine kohukeste ja kohupiimadessertide ning kodujuustu eksportija, kes tootis ca 80% Eestist väljaminevast kodujuustust, kohupiimadessertidest ja kohukestest," lausus ta.

Piimatööstuse juhi sõnul eksporditakse täna peamiselt Lätti ja Leetu ning väiksemas mahus ka Soome, kuid tulevikus pole välistatud ka teistele turgudele sisenemine.

Erinevate tootegruppide lõikes on Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul kasvanud kõige rohkem toorjuustu, joogipiima ning hapukoore tootmismahud. Suured tootmismahtude kasvud olid ka joogipiima ning hapukoore segmendis.

AS Maag Piimatööstus kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. Grupi harukontorid asuvad Eestis, Lätis, Leedus ja Taanis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757