Gazprom plaanib ekspordihüpet

Vene gaasimonopol Gazprom plaanib neljandas kvartalis eksportida Euroopasse 45 miljardit kuupmeetrit gaasi, mis täheldab ekspordi hüppelist kasvu, vahendas Lenta.

Gaasiekspordi suurendamisest teatas Gazprom Ekspordi peadirektori asetäitja Sergei Tshelpanov, kes rääkis uudisteagentuurile Interfaks, et kogu aasta jooksul saadab gaasiettevõte raja taha 142-143 miljardit kuupmeetrit kütust.

Kui Gazpromil õnnestub plaani täita, kasvab aasta viimase kolme kuu müük neljanda kvartali müük 25% möödunud aastaga võrreldes 25%. 2007. a neljandas kvartalis eksportis Gazprom 45,7 miljardit kuupmeetrit.

Euroopa vajab kütteperioodil tavaliselt suures mahus Venemaa gaasi, kuid 2009. aastal langes tarbimismaht majanduskriisi tõttu. Lisaks osutusid pikaajalised lepingud Euroopa tarbijaile kahjulikeks: nende põhjal tuli Vene gaasi eest tunduvalt rohkem maksta kui börsil.

Gazprom Eksport võib Euroopalt nõuda kahju kompenseerimist, mis tekkis pikaajalistes lepingutes toodud mahtudest 8-9 miljardi kuupmeetri võrra madalama gaasitarbimise tõttu, märkis uudisteagentuur RIA Novosti.

Oktoobris prognoosis Gazprom, et teenib gaasi ekspordist kaugematesse välisriikidesse üle 40 miljardi dollari. 2008. aastal teeniti sellest 65 miljardit dollarit. Käibe langus ei tulenenud üksnes mahtude kukkumisest, vaid ka hinnast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Rahva Raamat otsib HULGIMÜÜGI TURUNDUSJUHTI

Rahva Raamat AS

02. märts 2018

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara