Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikaste TOP – salapärastel metalliärimeestel sajad miljonid koos

Eestis on tõenäoliselt väga vähe firmasid, kes näitavad miljardite kroonide suurust käivet, kuid millest praktiliselt midagi ei teata. Ühe sellise omanikud on Eduard Gorshenin, Maxim Grigoriev, Aleksandr Semjonov, Artur Veisman, kelle nimed avalikkusele tõenäoliselt mitte midagi ei ütle. 

Ei öelnud 2005. ja 2006. aastal midagi ka Äripäevale, mil me jätsime ärimehed ebaõiglaselt 2005 rikaste TOPi ukse  taha. Küll aga on nad trooninud edetabelit järgnevatel aastatel ja sel aastal platseerusid 341 miljoni kroonise varandusega 75. kohal.

Ärimeeste rikkuse allikas on 2000. aastal päev enne naistepäeva Tartus Fortuuna tänaval rajatud värviliste metallide vahenduse tegelev Nordmet. Eestis asub firmal kõigest kontor, metalli liigutamine käib läbi St Peterburgis, Moskavas ja Ekaterinburgis asuvate ladude.

Juba aasta pärast tegutsema hakkamist, näidati tervelt 289 miljoni kroonist käivet ja 9,3 miljoni kroonist kasumit. Kolmandik kasumit teeniti Londoni Metallibörsil futuuridega kauplemisest.

Maht on aastate jooksul kasvanud kümnetes kordades. 2007. aastal ületati käibes esmakordselt 3 miljardi joon, eelmine aasta jääda sellele rajale natuke alla.'

Äripäevas ilmub artiklite sari Eesti edukamatest jõukamatest ettevõtjatest. Eile tutvustasime Musumäe all Eesti saja jõukama ettevõtja hulka kuuluvat Kalle Sultsi, keda võib pidada pealinna esimeseks tualetiärimeheks, sest tema äri sai alguse aastaid tagasi Tallinnas Musumäe alla tasulise kempsu loomisega.

Artiklite autoriteks on Äripäeva rikaste TOP 500 koostajad Aivar Hundimägi ja Raivo Sormunen, kes igas Äripäevas kirjutavad, mis jäi edetabelit koostades neile silma edukate ettevõtjate tegemisi uurides.

Need, kes ei ole Äripäeva tellijad, saavad uue rubriigi "Rikaste TOP" lugemiseks päevapileti osta SIIT!

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757