IKEA investeerib Hiina 5,6 miljardit

Maailma kõige kiiremini kasvava elamuturu, hoogsalt kerkiva ostujõu ning majanduskasvuga Hiina köidab Rootsi kodusisustusgiganti IKEA-d niivõrd, et mõne aasta jooksul investeerivad sveedid Aasiasse 5,6 miljardit Rootsi krooni.

"Meie toodete järgi on siin kasvav nõudlus, seetõttu peame seda suutma edaspidigi rahuldada, et enda positsiooni hoida ja laiendada," rääkis IKEA Pekingi kaubamaja juht David Mulligan Dagens Industriele.

Inter IKEA Group teatas reedel, et investeerib 800 miljonit USD-d ehk ligikaudu 5,6 miljardit Rootsi krooni kolme-nelja aasta jooksul mitme uhiuue kaubanduskeskuse ehitusse Pekingis.

Wuxi-nimeline keskus avatakse 2013 aasta, hinnanguliselt maksab see 300 miljonit dollarit. Aasta hiljem valmib veel Hiinas veel üks IKEA kaubandusmeka. Selle hinnaks kavandatakse 500 miljonit dollarit.

IKEA otsus Hiina laieneda on loogiline, sest suurem osa mööblist ja kodukaubast, mida IKEA kaubamärgi all müüakse, toodetakse odava tööjõuga Hiinas.

IKEA avas esimese kaupluse Hiinas juba 1998. aastal. Järgmise aga alles 2006. aastal. Pärast seda kerkis Hiinas IKEA kaupade järele nii suur nõudlus, et rootslased otsustasidki järgnevatel aastatel miljardeid kroone Aasiasse investeerida.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara