Kristiine keskuse juht: oktoober oli eelnevatest parem

"Oktoober oli suhteliselt parem kuu kui paljud eelnevad,“ märkis Kristiine Kaubanduskeskuse juht Allan Remmelkoor.

Jaekaubanduse statistika kohta oktoobris ütles ta, et kui vaadata eelmise aasta võrdlusbaasi, siis oli langus juba väga suur ja seepärast on ilmunud ka praegu paranemismärke.

"Hullemaks enam ei lähe - see on see, mida keegi enam ei prognoosi,“ uskus Remmelkoor. „Samas puudub info, millal läheb paremaks.“ Ilmselt saab see tema sõnul juhtuda siis, kui inimestel kaob hirm homse ees, kaob hirm kaotada töö, sest tegelikult on ju inimeste säästud praegu rekordkõrgel, aga emotsionaalselt ostma ei tormata.

Remmelkoor toonitas, et suurte allhindluste aeg on möödas, see jääb selle aasta esimesse poolde, kui laod olid kaupa täis. „See ei ole aga jätkusuutlik ja kaupmehed on sellest aru saanud,“ nentis ta. Allahindlusi küll tehakse edasi, aga mitte enam nii suures mahus.

Küll märkis Remmelkoor, et novembri alguses, kui neil olid Kristiine Keskuses kampaaniad, olid rekordilised müüginumbrid, aga seetõttu on novembri lõpp juba oluliselt rahulikum. „See trend on küll süvenenud, et pärast palgapäeva tehakse põhiostud ära,“ sõnas ta.

Remmelkoore hinnangul on praegu kõige raskem ikkagi moe- ja rõivasegmendil, kus emotsionaalseid oste ei tehta ja pigem tarbitakse pikemaajaliselt ning praktiliselt. „Elektroonikas on isegi paremini läinud,“ leidis ta, kui absoluutnumbreid vaadata, kuna juba tooted ise on odavamaks läinud arenduste käigus ja elektroonika väljavahetamise järgi on vajadus kõige suurem.

Kindlasti on kõige vähem pihta saanud toiduainesektor, aga kui rääkida, mis võiks kõige kiiremini tõusma hakata, siis uskus Remmelkoor, et toiduainekaubandus see kindlasti ei ole. „Enne võib see olla rõivatööstus,“ ütles ta.

Kas keegi võiks jaekaubandusettevõtetest ka kaduda lähiajal? „Mis Tallinna puudutab, siis Tallinna küll üle investeeritud ei ole,“ leidis Remmelkor. Pigem uskus ta, kui masu mööda saab, tuleb vabu kaubanduspindu juurdegi, ja et selle järele võiks ka täiesti vajadus olla.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara