Saksamaa keelas enne jõule pühapäevadel kauplemise

Saksamaa ülemkohus otsustas, et Berliin peab muutma oma seadust, mis lubab poodidel kõigil neljal pühapäeval enne jõule hoida poed avatuna, kuna pühapäeval on kaitset vajav eristaatus, vahendab Bloomberg.

Ülemkohus nõustus kohalike katolike ja protestantlike kirikute kaebusega, et pühapäevadel poodide avatud olemine rikub põhiseaduses pühapäevale antud eristaatust. Kohtuotsus jõustub uuest aastast.

Saksamaa lubas 2006. aastast liidumaadel reguleerida poodide lahtiolekuaegasid. Berliin lubas aastas poole avatuna hoida 10 pühapäeval ja riigipühadel, sealhulgas neljal advendipühapäeval. Kui kõik Saksamaa liidumaad peale Baierimaa kasutasid õigust reguleerida poodide lahtiolekuaegasid, läks Berliin teistest kaugemale.

Kohus viitas Saksamaa põhiseadusele, mille juured ulatuvad Weimari vabariigi aegse põhiseaduseni. Lisaks põhjendati, et töötajatel ja nende perekondadel on fundamentaalne õigus puhata.

Valitud pühapäevadel ja riigipühadel on jätkuvalt lubatud piiratud põhjustel poode lahti hoida, Berliin aga andis kõigile piiranguteta loa. Saksamaa jaekaupmeeste liit HDE tervitas kohuotsust, et see ei keela kõigil pühapäevadel poodide avamist.

HDE prognoosis, et umbes viiendiku aastakäibest andev pühademüük tuleb tänavu umbes 73 miljardit eurot võrreldes mulluse 74,2 miljardi euroga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara