Kaupmehed: müügimaks näitab Tallinna linnaisade suhtumist

Eesti Kaupmeeste Liit leiab, et müügimaksu kehtestamine majanduslanguse perioodil näitab Tallinna linnavalitsuse suhtumist ettevõtlusse tervikuna.

Paraku  pole Tallinna linnavalitsus teinud majanduslikke analüüsi ega arvestatud antud maksu kehtestamisega kaasnevaid mõjusid ning haldamisega seotud kulusid, teatas liit.

”Majanduses ei prognoosita lähiajal elavnemist, seega teenuste ja kaupade müük ei suurene. Kaupade ja teenuste müügimaksu kehtestamisega vähenevad müügimahud veelgi.  See omakorda vähendab maksude laekumist nii riigile kui ka linnale, samuti ettevõtjate kulude kokkuhoidu ja töötajate vähendamist. Planeeritava müügimaksuga karistatakse eelkõige ettevõtjaid,” ütles kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merila.

Ettevõtjad on oluliselt kulusid kokku tõmmanud, seda peaks tegema ka linnavalitsus nii propagandaürituste kui ka lisatasude puhul. Selle aasta esimese poolaasta jaekaubanduse kasuminäitajad on miinusmärgiga. Jaekaubandusettevõtete kahjum oli 189 miljonit krooni, mis moodustas -1% kogu  müügitulust. Maksude tõstmine vaid suurendab ettevõtjate koormust ja tarbijate rahulolematust, seisis kaupmeeste avalduses.

Eesti Kaupmeeste Liit on 1996. aastal loodud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus, mis esindab ja kaitseb liidu liikmete huve seadusloome protsessis, ettevõtluse arendamisel ja hea kaubandustava põhimõtete süvendamisel. Liitu kuuluvad jaeettevõtted hõlmavad üle 70% toidu- ja esmatarbekaupade turust.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara