Autor: Kaubandus.ee • 2. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Quelle põrus investorite leidmisel

Seoses Quelle Internationalile uute investorite leidmise ebaõnnestumisega lõpetab Quelle OÜ Balti riikides järgmise aasta kevadel oma tegevuse.

Oktoobris toimunud läbirääkimised Quelle Primondo Grupile investorite leidmiseks ei andnud tulemusi, jättes senini lahtiseks Quelle Kesk- ja Ida-Euroopa tütarettevõtete säilimise, teatas ettevõte.

„Jätkasime läbirääkimisi võimalike investoritega viimase minutini, kuid tulutult. Otsus sulgeda Quelle Internationali ettevõtted 2010. aasta kevadel ei tulnud kergelt, eriti arvestades aastakümnete jooksul tehtud jõupingutusi Quelle kaubamärgi tuntuse edendamisel ja liidripositsiooni kindlustamisel,” lausus Quelle Grupi tegevjuht Wolfgang Binder.

Kuni sulgemiseni jätkab Quelle OÜ Baltimaades oma igapäevast majandustegevust, st nii tellimuste vastuvõtmist kui ka kaupade klientidele tarnimist. „Me teavitame oma kliente kindlasti ette, kui enam tellimusi vormistada ei saa. Sinna aga on veel aega ja nii tellimise kui ka kaupade tarnimisega probleeme ei ole,“ sõnas Quelle OÜ tegevjuht Mari Rahumägi.

Klientidel tasub siiski meeles pidada, et kõikide järelmaksuga ostetud kaupade eest tuleb tasuda vastavalt Quellega kokku lepitud maksegraafikule. Rahumägi rõhutas, et küsimuste korral tuleks kindlasti ühendust võtta Quelle klienditeenindusega, vältimaks edaspidiseid segadusi.

Praegu keskendutakse Quelle Saksa lao tühjendusmüügile ja kliendid leiavad kõik soodsad pakkumised e-poodidest Eestis, Lätis ja Leedus.

Saneerimine ebaõnnestus

Arcandor AG andis 9. juunil 2009 Essenis kohtus sisse saneerimismenetluse algatamise avalduse. Lisaks Arcandor AG-le taotlesid kaitset võlausaldajate eest samasse kontserni kuuluvad ühingud Karstadt Warenhaus GmbH, Primondo GmbH ja Quelle GmbH.

 19. oktoobril 2009 teatas Arcandor AG saneerimishaldur Klaus Hubert Görg, et püüdlused Quelle.de-le investoreid leida luhtusid ning seetõttu ei ole Arcandor AG saneerimine võimalik ning ettevõte tuleb pankrotimenetluses likvideerida. Peamise põhjusena toodi välja kokkulepete puudumine järelmaksuga müügi rahastamise tagamise osas alates 01.01.2010.

4. novembril 2009 ostis Hamburgi Otto Grupp Quelle International Ltd-le kuuluva Quelle Venemaa ning ühtlasi omandas kõik Quelle kaubamärgi kasutamisega seotud õigused.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757