Autor: Kaubandus.ee • 9. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Ross: ei tea, millega ametnikud nüüd kirjutavad?

Kontorikaupu müüva ASi Infotark juhatuse esimees ja üks omanik Jüri Ross tunnistas, et ettevõtte käibele on negatiivset mõju avaldanud avaliku sektori kokkuhoid.

Tallinna linnapea andis oktoobri lõpul korralduse, millega keelati aasta lõpul bürootarvete ja igapäevategevuseks vajalike kulumaterjalide laovaruna ettetellimine ja ostmine ning kõigil linna ametiasutustel ja ametiasutuste hallatavatel asutustel viia laovarud aasta lõpuks miinimumini.

Tallinna linnavalitsust esimest aastat varustanud ASi Infotark kauplusele Büroomaailm pole see olukorda kergemaks teinud. Kokku moodustavad avaliku sektori ostud Büroomaailma käibes sõltuvalt aastast ca 10-15%. 

„Tugevalt annab see meile tunda. Ei teagi, millega nüüd kirjutatakse ja mille peale. Päris omapärane olukord. Aga kui inimesi vallandatakse, eks siis on ka kirjutajaid vähem. Arvuteid jääb üle ja uue asemel võetakse kasutusse see, mis on üle jäänud,“ rääkis Ross.

Ettevõtja sõnul on Büroomaailma käive langenud esimesel poolaastal umbes 30%, teisel poolaastal on olukord veidi paranenud ning käibe kukkumine on ca 25%. „Kui äri on väiksem, ei kirjutata saatelehti ega arveid välja. Näiteks kui hotellidel on täituvus madalam, võetakse ka meilt kohe vähem paberit,“ kirjeldas ettevõtja. 

Sügisel müük veidi kosus, siiski on just avaliku sektori tellimused kukkunud teravamalt teisel poolaastal (ca 35%), samas kui erasektor näib just praegu hakkavat kosuma, arutles Ross.

Aasta lõpp on tavaliselt olnud aeg, kus avalik sektor kasutab soodushinnaga pakkumisi ostude tegemiseks. Detsembri esimene nädal ei näi siiski eelmiste aastate trendi kinnitavat. „Ehk järgneval kahel nädala toimub midagi. Aga hetkel on meil raske seis,“ ütles Ross.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757